Písničková slezina U Starce

Hoboes Revival AlvaVe večerních hodinách, na břehu Zlaté řeky – Sázavy, v místě kam se nedá dojet autem… Ve chvíli, kdy se rusalky a vodníci otřesení celodenním cvrkotem na řece díky zavedené půjčovně lodí pomalu mátoří… Za prodlužujících stínů, kdy po tropickém dni už začalo být trošku dýchatelněji… Se v legendární hospodě U Starce sešla početná pestrá společnost trampů chatových i trampů ortodoxních a vůbec to ničemu a nikomu nevadilo.
Současný majitel Márty uvítal příchozí přečtením textu od trampa a známého komika Jardy Štercla, ve kterém bylo vzpomínáno na dobu dávnou a divokou, kdy U Starce nebylo pro samého pistolníka ani kam pořádně sednout a mnohé druhy ostrých jedů tam tekly proudem do jejich žíznivých a ochraptělých hrdel. Žíznivých hrdel bylo U Starce nicméně dost i teď, po takovém dni nebylo divu, jen těch koltů proklatě ubylo. Carramba, Jack Aspirin by se divil...
O muziku však bylo postaráno nadmíru dobře – kamarády a kamarádky totiž pozvaly kapely Hoboes Revival Alva a Podobni zvěři. Každá měla svůj stůl a v hraní se střídaly po písničce. Zazněly mnohé staré předválečné trampské písně, četné písně Wabiho a Mikiho Ryvoly a samozřejmě autorské písničky obou kapel, které jsou nadmíru poslouchatelné a zpěvné. Je jen dobře, že se obě kapely „dokopaly“ k vlastnímu CD a písničky jsou tedy zachovány i pro budoucí.

Jak už bylo uvedeno a každý to jistě ví, hospoda U Starce je na břehu Zlaté řeky a tak mnozí neodolali a využili skvělé všednodenní příležitosti se vykoupat. Všednodenní proto, že slezina se konala ve čtvrtek. Někteří si vzali volno a vyjeli na vandr prostě jen o den dřív a jiní využili skvělého spojení Posázavským pacifikem, kdy poslední spoj odjížděl do civilizace až za hluboké tmy ve čtvrt na dvanáct.
Doufám jen, že podobných slezin tady bude víc…

A na závěr, ať to tady není jen o písmenkách a fotkách - dvě písničky.

H.R.A - písnička Nechme dál

Podobni zvěři - písnička Podobni zvěři

---------------

Podobni zvěři

------------

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
410151411
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Long
Škoda, že jsem neměl možnost přijet.
Doufám, že příště mi to vyjde.
Určitě to muselo být super.
Exod
"Nechme dál" je úžasná píseň, už jsem ji adoptoval, i když ji zahraju zatím jen z papíru :)