Písnička na víkend: HOBO (Hoboes)

Původně jsem chtěl dát na víkend nějakou "neryvolovskou" písničku (ať je změna), ale po shlédnutí úplně nového a naprosto perfektního klipu k písničce HOBO, který z archivních fotografií amerických hoboes a ze záběrů z filmu Vládce severní dráhy, dal dohromady Slim z Brna - jsem nemohl jinak, než sem tento videoklip zařadit a neschovávat ho "v šuplíku".

První minutu a půl jdou při dobové písničce ukázky fotografií, po nichž nastupuje skupina Hoboes s písničkou Hobo, kterou složil Wabi Ryvola.

Hoboes v roce 1920
Foto: Granger
Přebráno z Fine Art America

Předchozí Písničky na víkend:

ZÁŘÍ (Miki Ryvola)

PSÍ ŽIVOT (Paběrky)

KARABINA (T.E. Band)

BLÁZNŮM PÁR (Falešná karta)

HEJNO VRAN (Wabi Ryvola, zpívá Miki Ryvola)

OSADO, NASHLEDANOU (Jiří Vašíček)

BAREVNÝ STÍNY (Hoboes)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
142016715
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tony
Ahoj Aki.
O písničce Made in Pade se chystá větší článek, protože speciálně k ní máme v archívu i jiné věci, než "jen" píseň a klip, ale kdy to na TM bude, nevím, ale doufám, že ještě letos, protože to bude opravdu zajímavý článek.
S Prokletou vůní hor se taky počítá, je k ní hezký klip, ale teď byly tři "ryvolovky" za sebou, chce to na chvilku oddych a dát i písně jiné, nicméně s tebou souhlasím, že svojí náladou sem skvěle pasují.
Aki
Skvělé! Takhle si představuju správný klip.Nepřečetla jsem si dobře úvodní text a tak když jsem slyšela to blues,tak jsem si myslela,že už to jsou Hoboes a říkám si,tak takhle to tedy neznám.
Mě by ta série ryvolovek tedy vůbec nevadila,naopak. Myslím,že sem tou svojí náladou a vůbec vším skvěle pasují. Wabi kdysi přiznal,že má rád podzim. Mohli byste sem někdy dát písničky Prokletá vůně hor a Made in Pade? Díky.