Vystavená trampská pozůstalost TONYHO LINHARTA

Letos na jaře byla Regionálnímu muzeu v Jílovém u Prahy předána trampská pozůstalost Tonyho Linharta.

Ředitelka muzea Šárka Juřinová při převzetí pozůstalosti v prostorách stálé trampské expozice

Muzeum v Jílovém se nakonec ukázalo jako nejvhodnější s ohledem na mnohaletou tradici tamní stálé trampské expozice, pořádaných Muzejních potlachů i celkově krásnému prostředí muzea s jeho umístěním v kraji Zlaté řeky. Na doslech trati Posázavského Pacifiku, tak i proto, že se pozůstalost nebude „válet“ někde v depozitu.
V sobotu 3. září se pozůstalost stane součástí výstavy fotografií současného trampingu AHOJ NA VÍKEND.

Pozor, vernisáž výstavy začíná ve 14:00.
V muzeu jsou uloženy věci Tonymu osobně blízké; jeho bunda i s oblíbenou indiánskou kapsičkou, domovenka rodné osady Mantrap, Žlutý špendlík, nože, trsátka, odznaky, totem, rukopis písně a další písemnosti, knížky jím vydané, skautský opasek a lilie z jeho mladých skautských let, kytara, camrátka a placky z osad, osadní vlajka, vítězné Porty, zpěvník s věnováním Jendy Kordy, archivní fotografie z dob Mantrapu, Colt, US pánev, se kterou jezdil, ocenění pro Pacifik a mnohé další drobnosti, jejichž skutečnou cenu pochopí asi jen trampové a jim spřízněné duše.

-------------------

Poděkování za to, že trampská vzpomínka na Tonyho Linharta zůstane, kromě mnoha jeho písniček, zachována i takto, patří dědicům, zvláště dceři Monice.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
11143159
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tatko Brnkaj

Pekné spomienky na dobrého trampa a človeka

Tatko Brnkaj TO.Granada Bratislava