Výběr z trampských CD pro Ježíška ...

Aby to měl Ježíšek jednodušší…
Ano, Ježíšek, bavíme se totiž o naší trampské písničce. Kdybychom se bavili o country, řeč by byla o tom červenobílém reklamním panákovi…:)
Tak by to měl Ježíšek jednodušší, má tady výběr CD a to i těch, které byly vydány v omezeném nákladu.

Mohlo by jich být i víc, ale chtěl jsem tady za spřátelené kapely i studia nabídnout jen ta CD, která si opravdu pouštím doma a zároveň jsou k dispozici.

---------------------

Všechna níže uvedená CD najdeš v e-obchůdku a to ZDE.
Nebo si o ně můžeš napsat na mail: puchejr@volny.cz
Po kliknutí na tebou vybrané CD se objeví seznam písní, které obsahuje.

---------------------

K CD se připočítává poštovné doporučeně a to tak, aby bylo co nejnižší možné (podle množství a váhy) , tedy od 53 Kč výš.

---------------------------

ZATRACENÍ BLÁZNI (+ zpěvník) / Falešná karta
Říjnová novinka, pro mne nejlepší trampské CD poslední doby. Kamarádi z Falešné karty vědí o čem zpívají a z písní se sype tolik trampingu, že se s ním dá přikládat na potlachu:)

PODOBNI ZVĚŘI / Podobni zvěři
Toulavá skvadra z osady Paběrky a písně Gézi Včeličky, Wabiho Ryvoly, Fredyho Schuberta, Longa a dalších. Velmi poetické CD.

2CD PACIFIK & Tony Linhart
Znovu vydané nejznámější a nejzpívanější písničky Pacifiku

SPUŠTĚNOU KOTVU ZVEDNEM / Begi & spol
Malonákladové „osadní“ vydání písniček Pavla Šrubaře, Longa, Begiho …

4CD NEJHEZČÍ TRAMPSKÉ PÍSNIČKY
Dohromady 70 písniček. Nevím, jestli těch úplně nejhezčích, ale výběr je to dobrý, nejde o žádné CD typu „Na trampské svatbě 13“, které nás zahlcovaly v letech minulých. Samozřejmě jsou tu písně, které neposlouchám, protože jejich novodobé nahrání není nejlepší, ale celkově jsem rád, že něco takového letos na podzim vyšlo.

JEDNOU TO BUDE (+ zpěvník) / Hajcman & Kapitán Kid
Z velké části méně známé písně Kapitána Kida, tak jak je před Kidovým skonem společně vybírali s kapelníkem Hajcmanu Švorcákem. A protože Hajcman je z Brna a okolí, tak ten „štatl“ je prostě z Kidových písní slyšet a je to dobrý.

5CD PÍSNĚ TRAMPSKÝCH BARDŮ
Jde o písně Eddyho Fořta, Boba Hurikána, Jendy Kordy, Jarky MottlaJiřího Voldána. Nahrála je v průběhu let (stejně jako CD Nejhezčí trampské písničky) dlouhá řada muzikantů – KTO, Zlatý orel, Kapitán Kid, Akáty, Tulák Charlie, Eda Wild, Eldorado, Duo Červánek …
Při poslechu z pudu sebezáchovy přeskakuju dvě, jinak hezké písně a to Ve strážním koši a My jsme kluci očkovaní satanem. Tady se ta novodobá interpretace fakt nepovedla. Ale jinak i zde jsem rád, že je 5CD vydáno, je to dobrý počin.

PAMPELIŠKY / Duo Červánek
Až u tohoto znovu vydaného CD jsem si k Červánkům našel konečně cestu. Vždy jsem Duo Červánek uznával za jejich přinos trampské písni, ale neposlouchal jsem je. Přišli mi až příliš neosobní, jako až z estrády. Z „povinnosti“ jsem si tohle CD po jeho vydání pustil, poslouchal, pak ho přehrál znova a od té doby je doma na playlistu.

KANADA / Heny & Pekaringo
Jediný slovenský zástupce s naprosto výbornou deskou. Většina písní je od Martiny Orthové - Heny, po jedné od Fredyho Schuberta z Podobni zvěři, Wabiho Ryvoly, Petra Jaroše – Džaga.

POTLACH V ÚDOLÍ ZATRACENÝCH / Kamarádi Staré řeky
BEROUNKO MÁ / Kamarádi Staré řeky

2x trampská klasika… Prověřeno na desítkách potlachů … Prostě parta kamarádů z Berouna, co mají rádi Starou řeku - Berounku a trampské písničky …

MODRÝ DÝM / Tomáš Pergl
Písničky osady Údolí děsu a dalších trampských osad – od Pedro Muchy, Edy Wilda, Karla Brokenického, Tomáš Pergla …

VIVAT SWING (+ zpěvník) / Béďa Šedifka
Šedifkova pocta swingu, kdy svoje trampárny nahrál se sympatickou dixielandovou partičkou The Dixie Hot Licks

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
44914
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.