Vnučka E.T. Setona přednáší v České republice o svém dědečkovi

Julia A. SetonJulie A. Seton, vnučka Ernsta Thompsona Setona (autora knih DVA DIVOŠI a ROLF ZÁLESÁK a samozřejmě mnohých jiných – Lobo, Kniha Lesní moudrosti, Stopy v divočině…) představí slavné lovecké dobrodružství svého dědečka, které zásadním způsobem inspirovalo jeho spisovatelskou dráhu. Nabídne porovnání mezi tím, jak se Setonovy lovecké zážitky zrcadlily v jeho podrobných deníkových záznamech, a tím, jak byly později literárně ztvárněny v jeho světoznámé povídkové tvorbě.

E. T. Seton je duchovním otcem skautského hnutí, zakladatelem Ligy lesní moudrosti a samozřejmě tím vším nepřímo výrazně ovlivnil i tramping, dokonce i mnohem víc, než mnohé trampské osobnosti.

Pro zajímavost – Julia A. Seton navštíví i výstavu STOLETÍ TRAMPINGU, protože o českém trampingu již slyšela a tedy i vlivu jejího dědečka a tak jí zajímá o co vlastně jde.

Přednáška s diskusí proběhne v úterý 30. července 2019 od 17.30 hodin
v budově ETF UK, Velká posluchárna, 1. patro,
Černá 9, Praha 1
Přednáška bude simultánně tlumočena do českého jazyka

-------------------

Příběh střetnutí E.T. Setona a vlka Loba v krátkém dokumentu BBC

Seton mezi woodcrafterskými indiány, kolem roku 1903

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
115915
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Aki
To je super zpráva,sympatická dáma.
Nemohl by se tu objevit záznam z této,jistě zajímavé akce?
Tony Avalon
Záznam asi ne, neb ho nemáme, ale nějaké povídání z části její návštěvy (a jejího pohledu na tramping)připravujeme do Puchejře.