Videorozhovor s MARKO ČERMÁKEM

Příjemný a nosný videorozhovor s Marko Čermákem, kterého v jeho srubu El Toro na okraji brdských hvozdů zpovídal Filip Nesládek. Řeč samozřejmě byla o trampingu, Rychlých šípech, Greenhorns, Paběrkách, ale i o současné uspěchané době – kterou Marko v rozhovoru okomentoval velmi trefně. Vlastně, o hodně věcech zde dobře mluvil...

Udělejte si proto 25 minut čas na zhlédnutí videa, povedlo se. Pochvala patří nejen Filipovi, který se díky tomuto rozhovoru naučil zalamovat palec, ale i kameramanům za výborné záběry…

---------------------------

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
836165
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Sam
Ahoj,
a ještě z historie...na tohle jsem napoprvé zapomněl ;-)
https://youtu.be/7H7QJYhwnU8
Sam
Ahoj kamarádi trempíci,
čirou náhodou jsem dostal typ na toto video, kde asi ve 12:35 minutě Marko zmiňuje vojnu, stavbu banja atd.
Nebýt pro mne tohoto "vybuzovacího impulzu" a nevědět, asi bych nenapsal.
Měl jsem ale štěstí nebo co a na vojně tou dobu taky být (1964-66), v jednom nejmenovaném VÚ 8272, nejmenovaném městě- Kladně (dnes už to snad napsat můžu - uvidíme !).

Vzpomínám na večery u dozorčího stolku, když už byl na rotě klid a já coby bažant-ucho PDR poslouchal jsem "brnkání" DR, mazácké pocvičování na ono, dnes už legendární banjo".
Nebo se malovalo, spíše kreslilo, perokresby tuší, snad bych i po té době ještě nějaké doma pohledal.
Zkoušelo se dokonce vyrábět z plechovek od KáDéček i několik trsátek-prstýnků, takže vše mohu potvrdit.

Jenom mi dodnes není jasný, jak se tenkrát Markovi mohl takový "husarský kousek" povést zrealizovat...o co šlo ?

Na zřícenině hradu Týřov- Křivoklátsko se pořádal poměrně velký potlach (Marko zmiňuje v souvislosti s TO Hejkalů).

"Vyjednáno" na sobotu s mjr.Vondrákem v rámci, myslím si i se získáním odznaku BPOV "rukuvruce" taky s utužováním fyzické zdatnosti vojska a hlavně podmínkou, že tam musí každý dorazit hezky po svých a na druhý den do 18 hod to samé zpět u útvaru.
A šlo se, nějakých 40 km v kanadách- dorazili jsme v noci přebrodivše Berounku...už si ale bohužel nevzpomenu s kým, ještě jsme tam od útvaru zaregistrovali Kima/Miloše Houdka, dalšího společného kamaráda trampa. Byl to až na bolavé nohy vcelku nádherný výšlap krásnou přírodou a dodnes na tuto tehdá neskutečnou akci rád vzpomínám.
.
A na závěr přeji Markovi, ať Ti to nadále hezky píše- kreslí- maluje a hlavně v plným zdraví brnká.
Za TC Skalní vlci, Sam
:cool:
korendor
Zlatá Bleskovka 1981 https://www.youtube.com/watch?v=WeznQXcQPv4
korendor
Marko a další pamětníci,malá specialitka https://www.youtube.com/watch?v=r34AAba721g a pro jistotu tady https://rutube.ru/video/18615a2bab46d8d077b54437ef5aaa6d/ alt=":cool:" src="/smile/smile07.gif"/>:cool:
korendor
Milý Trepifajxl,alias Marko je takový ortodoxní katolík,pardon tramp. Pohrdá mobilem,jakoukoliv tornou,pokud to není USRANEC.Tady jsem razil v mých 70letech solo vandr po Lužických horách a ortodoxní trampové by dědka NEPOZDRAVILI,neb měl GEMMU. A kruci mobil,jaká to hruza...Díky GPS jsem si zkrátil kolikrát trasu o hezkých pár kiláku a jízdní řád z PRDELKOVIC domu je k nezaplacení. https://www.youtube.com/watch?v=9troPxE5swE No a tady je Marko u Mrtvého muže pod Novou Dakotou 1971 https://www.youtube.com/watch?v=Zdyus73YkkQ
Kubas
Úžasný člověk !
Pavka
Krásný rozhovor, díky za něj.
Jirka Kruťas Zborník
Marko,
co slovo to perla. Já jako obdivovatel Tvé hry na Banjo smekám klobouk před Tvým cítěním k přírodě a pohledu na dnešní uspěchaný svět.
Hodně zdraví a pohody do dalších let a hodně dobré hudby s banjem přeje
Jirka Kruťas
Ahoj.