Uzávěrka Trasy se kvapem blíží!

Putovní hlavní cena Trasy - TrasákAhoj kamarádi, po roce je tu opět uzávěrka pro trampské fotografy a tvořivce, budeme moc rádi, když se zúčastníte, pro ty nejlepší z vás jsou opět připravené hezké ceny.

Trasa je fotografická a grafická soutěž zaměřená na téma trampingu a přírody. Pro 26. ročník soutěže bylo vyhlášeno 5 kategorií, které jsou podrobněji popsány níže. Do každé z nich můžete zaslat tři příspěvky, celkem tedy lze přispět až 15 vlastními výtvory. Uzávěrka soutěže je stanovena na 28. února 2019, slavnostní vyhlášení výsledků, předání cen vítězům a výstavka všech soutěžních prací proběhne poslední víkend v květnu na ohni, kde budou zároveň oznámeny i výsledky literární soutěže Trapsavec.

Příspěvky do soutěže je třeba poslat dvakrát – jak elektronicky (delší strana fotografie by měla mít minimálně 1600 px) na e-mail trasainfo@gmail.com, tak poštou (v rozměru minimálně 13 × 18 cm a maximálně 20 × 30 cm) na adresu Iva Pohunková, Dvorecké náměstí 4, 147 00, Praha 4. Papírové fotky budou použity pro výstavku na slavnostním ohni a poté předány Trampskému muzeu – autorům se nevracejí. Porotci budou mít k dispozici příspěvky jak elektronicky, tak papírově, aby je mohli co nejlépe ohodnotit. Do kategorií Trampské grafiky a tvořivosti stačí pouze fotografie vašich dílek, není třeba posílat přímo placky a předměty jako takové.

A ještě rada na závěr: každému příspěvku dejte, pokud možno, nějaký název, který ho odliší od ostatních a mnohdy i dokreslí jeho atmosféru. Dobře zvolené pojmenování může fotografii vrhnout do úplně jiného světla. Název napište nejlépe do názvu souboru a v případě papírové fotky na její zadní stranu.


Kategorie I.: Cvak di vlak
V této kategorii najdou svoje místo veškeré fotografie s železniční tématkou – tedy vlaků, z vlaků, opuštěných tratí bez vlaků nebo romantických nádraží na konci světa.

Kategorie II.: Trampové
Do této kategorie patří fotky zvěčňující trampy a jejich vybavení, nástroje pracovní i hudební, nože, svačiny, bágly, domovenky, krosničky, usárny, kánoe, koráby a podobné.

Kategorie III.: Volné téma
Tato kategorie je určena pro fotografie krajinek, kytiček, východů a západů slunce, hor, ledovců, jeskyní, srubů a všeho ostatního nač popatřilo oko trampovo v širém světě.

Kategorie IV.: Trampská grafika
Do této kategorie můžete postat své novoročenky, zvadla, kresby, malby, tisky a jiné grafiky s trampskou a přírodní tématikou.

Kategorie V.: Trampská tvořivost
Poslední z kategorií je tu pro „trojrozměrné“ předměty (stačí poslat jejich fotografie) – placky, camrátka, ceny ze soutěží na ohni, řezby a všechno ostatní, co pro potěchu oka umí vytvořit trampské ruce. Prosíme, aby se zaslané příspěvky opět držely trampského zaměření soutěže.

Na vaše fotografie a další výtvory se těší Kawi a Waki

Více o Trase zde: https://trasa.webnode.cz/pravidla-souteze/

-------------------------------------

A na závěr několik vítězných dílek z loňského ročníku Trasy

Guláš před zakládajícím ohněm:
1. místo v kategorii Retro, Karel Drápal - Tom

Český lev
2. místo v kategorii Trampská grafika, Tomáš Macek - Netopýr

Bedlo duet
1. místo v kategorii Trampové + vítěz putovní ceny Dědka Trasáka, Bohdan Mezei - Haluz

Ostrá
3. místo v kategorii Volné téma, Peter Pintér - FOtep

Pod Elbrusem
2. místo v kategorii Volné téma, Ondřej Jaroš - Višňák

Část výstavy Trasy (druhá polovina je za rohem) na loňském Trapsavci.
Foto: Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
161318715
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.