TRAMPOVÉ SI POMÁHAJÍ - VÝZVA!

Ahoj kamarádky a kamarádi!
Jde o ty nejstarší z nás, kteří jsou nejvíc ohroženi současnou pandemií. Právě nejstarším lidem se důrazně doporučuje, aby raději vůbec nevycházeli ven!
Chceme věřit tomu, že o každého oldtrampa a oldtrampku se postará jeho rodina, osada či mladší kamarádi – když si řekne o tu trošku pomoci, ale ...
... ale se může stát, že jsou mezi námi i ti, kteří tohle štěstí nemají a potřebují donést nákup, něco důležitého zařídit a nebo třeba „jen“ vyvenčit pejska a tyto (do nedávna všední) záležitosti se pro ně staly rizikem. Nebo třeba chtějí mít „jen“ pocit, že se na ně svět „nevys.al“.
Třeba se tahle výzva pomoci mine účinkem, protože je o všechny postaráno – což by byla ta nejlepší možná zpráva – ale třeba taky ne a proto:

POTŘEBUJEŠ POMOCI?
Napiš na náš mail: trampsky-magazin@centrum.cz v čem bys potřeboval/a pomoci a připiš svoji adresu a telefon. Tvoje žádost bude pod tímto článkem zveřejněna a bude k ní připsáno i místo odkud jsi. Přesnou adresu a telefon předáme tomu, kdo by se nabídl, že ti může pomoci. Nebo se podívej dolů do diskuze pod článek, kde jsou přímé nabídky pomoci. A pamatuj, požádat kamarády o pomoc není ostuda!

CHCEŠ POMÁHAT POTŘEBNÝM?
Koukej se pravidelně sem do tohoto článku, jestli se o něco níže neobjeví žádost o pomoc. Pokud se neobjeví, jenom dobře, je to ok. Ale lepší je být připraven.
Pokud se žádost objeví a dotyčný kamarád či kamarádka bude z tvého okolí, napiš nám mail (viz výše).
Bohužel víme, že všichni oldtrampové nejsou na internetu, a tak se o téhle možnosti nedoví. Výzvu k tomu, aby jim byla přetlumočena sem nedáváme. Kdo dokáže výzvu předat, dokáže i pomoci:)

Pokud máš dojem, že tahle výzva má smysl, šiř ji dál!
Nezaručujeme, že všechno klapne na jedničku, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí.

POMOC POTŘEBUJÍ:

.... zatím dobrý .... (úterý 24. 3. ráno). Ale začínají chodit zprávy o tom, jak už pomáhano je a je to něco naprosto skvělýho!

----------------------------

Další nabídky pomoci sobě navzájem (mám respirátor navíc, šiju roušky, rozvážím potraviny, opravím to a to) píšte prosím do diskuze pod článkem!

Ilustrace: Tom Zvědělík

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
412221119
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Pavel Manych
Ahoj.Liberec a okolí zajedu nakoupim,odvezu někam pomůžu případně s něčím.
Black Hunter
Mám auto, můžu dovézt nákup, něco opravit... Nachodsko (775409661)
Vavrus ZIP
Obecná nabídka lokalita LIBEREC, ahoj ZIP.
Enži
Díky za tuto možnost pro všechny, kteří ji potřebují. Mohu se postarat o potřebné kamarády a jejich psí kamarády v Písku a okolí.
Reňule
Ahoj kamarádi.
Řídím, šiju roušky, venčím vychované psy, co nepotřebují být na vodítku, mohu dovézt nákup nebo vcelku cokoli vyřídit. Jihlava a okolí. V případě zájmu pište na mail.
Přeji vám všem hlavně zdraví a čistou mysl :-) Reňule
Mojmír Kříž (Mojek)
Děkuji, děláte dobře, že pomáháte. Zatím nepotřebuji nic, ale nikdo neví.
Zagor
Ahoj, mohu zaslat celkem 4 vyrobene respiratory. Jsou z filtracniho rukavu. Staci poslat adresu. Zagor Veltrusy
Stanislav Kučera
Ahoj, pomůžu v Boskovicích a okolí.Pido
Miky
Ahoj, jsem od Benešova - Mrač, mám auto, můžu vyvenčit psa, provést drobné kutilské opravy doma, rád pomůžu v rozumnou denní dobu. Heslo: Šedý vlk. Ozvěte se na tel: 608563179. Ahoj Miky
Dana Fojtíková
Ahoj, jsem z Ostravy, mám auto a ráda pomůžu. 792 317 611
Radek Podlipský
Ahoj můžu pomoct Milovice nad Labem a okolí.
Jonáš
Ahoj,
dobrej nápad. Můžu přispět jako lapiduch, fakt je, že roušky ani desinfekce už se sehnat nedaj, ječ zdravotní průsery snad můžu někdy ovlivnit. jonasdrab@seznam.cz
Ahoj, přeju pevný zdraví a co se potlachů tejče v současný době je nejlepší kolektiv jeden anebo dva trampi, není čas na hrdinství.
Jonáš
Hvězdář
Ahoj, můžu pomoci Trutnov, Úpice.
Aki
Je fajn, že trampové si stále pomáhají-téměř okamžitě po výzvě nabídky na pomoc.
Můžu pomoci v podstatě s čímkoliv v Roudnici n.L. a okolí.(732686481)
Jinak teď je ideální doba na vandr-autobusy jezdí zdarma a v lese nemusíte mít roušku. Jenom by neměla být velká parta.
Jeffe
Fakt výborná výzva! Chválil a držím palce všem s věřím , ze trampsky národ se umí o sebe postarat! Ale vždy je možnost pomoci slabším a nemocným! Chci finančně přispět a komu a kam? Opatrujte se a optimismus . Ahoj v lese na trampu! Dekuji Tony Jeffe
Bóža
Ahoj, moc ráda pomůžu na Broumovsku. 604783990
John
V pracovní dny se denně pohybuju na trase Liberec - Frýdlant, takže kdyby bylo potřeba někomu helfnout...
Pavla Benatzká
Pomůžu, jsem z Opavy. Bohužel, nemám auto, tak jen, co zvládnu na kole ve městě.
Kaštan
Padavka
Můžu cca 1 x týdně pomoct. Praha 10.
Bedla
Ahoj,
mám auto a ošetřovačku, takže jsem k dispozici. Západní Liberecko a Frýdlantsko...
Jackvéz
Hele, jenom technická: Asi jde spíš o starší lidi, co třeba nemaj internet, takže si tady asi o pomoc neřeknou. Takže spíš po osobní linii, poptejte se kamarádů vyššího věku nějakým jiným způsobem.
Josef Nyklíček
Tony máte nějaký krizový účet? Rád přispěji, ale nevím kam. Možná by se někomu pár kaček hodilo, třeba na roušku, chleba a pod.
Josef Nyklíček, Žamberk
Tony Avalon
Ahoj Jóny. Přiznávám se, že jsi mě - v dobrém - trochu zaskočil. Ne, krizový účet nezřizujeme. Teď v tuhle chvíli to (doufám) není potřeba a doufám, že ani nebude.
Mates
Rád pomůžu, nákupy a tak, řídím. Beroun a okolí. Tel: 775694294
Brouk a Žemle
Ahoj, rád pomůžu s čímkoliv (dovezu nákup, roušku nebo cokoliv jiného, pomůžu s prací doma...), jižní čechy cca trasa mezi Jindř. Hradcem a Č. Budějovicemi. Jezdím tudy pravidelně autem, zajedu klidně i do vesnic mimo trasu. Rádi se Žemlí pomůžeme každému, kdo potřebuje. Žemle v rámci svojí práce pomáhá lidem hlavně v J. Hradci, kdo je přímo z Hradce, dejte vědět. Ahoj a držte se! Brouk a Žemle
Čochtan
V případě stávkujících počítačů nebo notebooků, Kuřim, Brno, není problém

Č.
Kaktus
Skvělý nápad! Jsem tak akorát na hranici mezi Pomůžu a Potřebuju, ale kdyby někdo v Liberci potřeboval něco zařídit nebo dovézt nákup, jsem do pondělí na nařízené dovolené. Děti nehlídám, psy nevenčím.
Kamila
Můžu sice pouze odpoledne (vycházky v PN), ale pomůžu ráda, Podbořany
Vladimír
Pomohu, odvezu, třeba nákupu nebo čehokoliv jiného v Brně.
Dibl gsm 776 153 148
T.O.YETTI
Daniela Růžková
Ústí nad Labem, pátky mám volné, můžu pomoci vyřídit cestu z domova ven - nákupy, pošta atd., hlídám si zdraví, takže žádné domácí práce ani pomoci typu hlídání dětí či péče o seniory
Michal Šafránek
Praha 4, rád dovezu jakýkoli nákup, pomohu s drobnou opravou nebo cokoli bude třeb. kdyžtak telefon je 734876793
Andy z Calverovi Bandy
Nabízím pomoc v Plzni a okolí. Nešoféruju. Ale můžu nakoupit, vyvenčit psa, pohlídat vnoučata... ;)
Lukáš HOrák- Hádě
Ahoj Děcka, kdyby pod brnem někdo potřeboval, šiju parádně vychytaný trojvrstvý roušky, mam psa takže venčit umim a šoferuju takže ten nákup tež donesu, kdybyste cokoliv potřebovali dejte vědět, sedim doma na prdeli, prácu mi zakázali .
Veronika Holá
Ráda pomohu komukoliv z Brna a jižně Brno-venkov. :-) Liška
Jan Vorel
Rád komukoliv z vás pomůžu. Praha 10
Martina Zábranská
Nabízíme pomoct Karlovy Vary a okolí.Ozvěte se Mery Hříbek