TRAMPING V EMIGRACI

Následující výstava několika set fotografiií a ukázek z kronik i cancáků, byla seskládána do přehledných 160 koláží a stala se jakousi kronikou života českých a slovenských trampů, kteří emigrovali v roce 1948 a zejména po roce 1968 za svými sny a snahou o lepší život. V první části zachycuje mnohé trampské osady vzniklé v emigraci, kamarády, kamarádky i trampské rodiny - jejich začátky, vandry a potlachy.
No a v té druhé části přehledně představuje výběry fotografií ze všech SVĚTOVÝCH POTLACHŮ.
Fotovýstava samozřejmě není vyčerpávající a encyklopedickou historií našeho trampingu v zahraničí, to by asi ani nešlo, ale je v ní toho opravdu dost.
Autorem této fotovýstavy je Miloš Kapoun – Obluda z osady Paběrky, který čerpal jak se svých archívů a fotografií, tak i z kronik, cancáků, trampských časopisů a vzpomínek mnohých kamarádek a kamarádů.

Tony

---------------------------

Když klikneš na jakoukoliv fotku, tak se zvětší.

foto#7163

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
22714114
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Robert Sandy
Znovu se hlasi Sandy ze Skalistych. TM je skvela webka, ale chybi vic muziky, podle meho. Zde je fungl nove aranzma stare pisne ve stylu Nashvillu, kde jsem kdysi davno vystupoval. Prima vikend i poslech.
https://youtu.be/GyHPLFJ-fPQ
Robert Sandy
Ahoj kamaradi a kamaradky, zdravim ze Skalistych. Nechce se mi verit, ze mi o TM zadny s kamosu v Kotline nenapsal. Ale better late than never.
Velke diky Obludo. Jeste vse proctu. Jsem taky na mekko, protoze Mexe a Helenu (doufam, ze ona je jeste nazivu) jsem ve CH znal. Nase parta zpivala 3-hlasne a Mex rad zpival bas. V ´70 letech jsme v Alpach poradali hodne potlachu. Na 1-2 prijel z Rajchu sam K. Kryl. Bohuzel, fotky zadny nemam. Jen si pamatuji, ze vrh sekerou jednou vyhrala holka, to byla slava. Ja jsem u ohnu zavedl zpev Jezkaren, byly prijaty, coz delam dodnes. Diky zpevu a hrani jsem vydrzel vzhuru az do kuropeni a hrstce statecnych hral ve 4 rano do zhavych uhliku krasne Svita. Amikum se moc libi Zivot je jen nahoda (uvadim, jako ceske, Bohemian blues) a taky Houpy hou.
Poslednich 30 let se Divokym Z toulam sam, obcas s dcerou https://youtu.be/jse6MMDwqEY - nebo kamosem. Muziku spojuji s fotkami, vse HD. Prima zabavu.
Prave jsem na YT soupnul vlastni tulackou baladu: https://youtu.be/A6RkbRm__ug
Prima poslech. Z toulek J Floridou (150 km od Kuby!) https://youtu.be/eEpWqw67vog
Dobra satira na Wuchan vir hysterii (country-rock) https://youtu.be/F_3ZrtYNsug
Opatrujte se.
Zdravi stary tramp a tulak R. Sandy, byvala T.O. Trilobit (1966-1977)
Fery
Slzy v očích, co dodat... Kamarádi umí!
Pelda
Obluda umí! Díky moc. Ani si nechci představit, kolik práce ti to dalo. Ale tálo to za to. Dík. Vděčná Pelda
Baron
Tolik zivota, tolik uzasnych vzpominek, diky Obludo !
Káma
Parádní kronika. Díky Obludo, skvělá práce!