TRAMP JE TVOREM HRAVÝM!

Tramping je krásná hra - ve které jsou karty romantiky, kamarádství, dobrodružství, ale i útěku před paďourem, negativními vlivy civilizace a v dospívajícím věku i před bedlivým dohledem starostlivých rodičů – rozdané již sto let a je moc dobře, že hráčů poctivě hrajících tuto, jak doufám ještě dlouho nekončící hru, je stále ještě dost.
A po celou tu dobu spolu trampové při této hře i soutěžili – v partě, osadě, mezi osadami, prostě kde se dalo a postupně se z toho bezprostředního soutěžení staly soutěže pořádané, nejdřív pouze v písničkách, ale později i v samotné trampské tvořivosti.
Jednou z těchto soutěží je trampská TRASA, které může při této hře hrdě zvolat „voko bere“, protože trampové v ní soutěží už dlouhých dvacet jedna let a za tu dobu zde pevně zakotvilo, nebo se jen tak prošlo kolem velké množství kamarádek a kamarádů.
Uzávěrka tohoto „vokoberoucího“ ročníku je už za pár dní, přesněji 28. února 2014 a tak kdo by měl zájem i letos přiložit své polínko do společného soutěžního ohně nějakou fotkou, novoročenkou, zvadlem, camrátkem, kresleným vtipem- má možnost a bude vítán.
Více najdeš v propozicích soutěže:

Všechny kategorie jsou tematicky zaměřeny na tramping a přírodu:

Kategorie Trasák

TRASA 2009, foto D AdyČernobílé a barevné fotky (téma je Mňam aneb Oheň vonící jídlem)
Do této kategorie můžeš přihlásit jakoukoli fotku, ze které to bude vonět ohněm a připravovaným či již hotovým jídlem…
Objektivy jsou otevřeny všem nápadům! Fantazii se meze nekladou!

Černobílé a barevné fotky (Volné téma)
Do této kategorie posílej ty fotky, které zachycují přírodní krásy a vše ostatní nesplňující téma předešlé, a to téma Mňam aneb Oheň vonící jídlem.

Ostatní trampská grafika (zvadla, PF, vtipy, diplomy, dopisní papíry, pohlednice, camrátka)
Tato kategorie je určena všem těm, kteří vyrábějí zvadla, camrátka, nebo kreslí vtipy, malují, vyrábějí pohlednice... I tady se, prosím, drž zaměření soutěže, tedy zpracování přírodních témat.
Do těchto tří kategorií se mohou přihlásit všichni ti, kteří v Trase uspěli méně, než třikrát. Vítězství v kategorii Fotek a Grafiky se nesčítají.

Kategorie Oldtrasák

TRASA 2007Je určena všem těm, kteří již v Trase uspěli tři - a vícekrát. Témata jsou stejná jako pro kategorii Trasák, tedy: Černobílé a barevné fotky (téma Mňam aneb Oheň vonící jídlem a Volné téma) a Ostatní trampská grafika (zvadla, PF, vtipy, diplomy, dopisní papíry, pohlednice, camrátka).
I tady se, prosím, drž zaměření soutěže, tedy zpracování přírodních témat.
• Každý může poslat maximálně pět příspěvků do jednotlivých kategorií.
• Fotky pojmenuj a uveď, prosím, do které kategorie je posíláš.
• Papírové fotky posílej ve formátu 20 × 30 cm nebo 13 × 18 cm; ostatní dílka, max. ve formátu A4.
• Příspěvky můžeš posílat e-mailem na adresu trasainfo@googlemail.com nebo klasickou poštou na adresu kamarádky Štěhně: Hana Šrámková, Hornická 1525, Tišnov, 666 03
• Počet a kvalita dílek jsou směrodatné při volbě vítězů – první tři místa nemusí být vždy určena. Dědka Trasáka získává nejlépe ohodnocené dílko napříč kategoriemi.
• Příspěvky se nevrací z důvodu archivace a případných pozdějších výstav.
Uzávěrka soutěže je 28. února 2014.
• Více na webové adrese http://trasa.webnode.cz

TRASA 2011
Foto: Joko

TRASA 2013
Foto: Túlavá Jackie

TRASA 2000

TRASA 2001
Akéla

TRASA 2011
Foto: Jana Vildová

Michael Antony - Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
12812810
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.