STO LET TRAMPINGU VE FOTOGRAFII: Část pátá / 1970 až 1980

V páté části této unikátní fotovýstavy najdeš dalších 104 koláží obsahujících velké množství fotografií a ilustrací z doby tzv. normalizace. A zároveň už jde i o dobu, kterou pamatuje velká část čtenářů Trampského magazínu. To vše je doplněno ukázkami z dobového tisku a to v kontextu doby, aby bylo vidět, s čím vším se tehdejší trampové museli potýkat.
Mnohé z těchto fotografií ještě nebyly nikdy veřejně publikovány, pocházejí z různých starých osadních kronik a cancáků, z rodinných archívů. Jiné už zveřejněny byly, odkud je tvůrce této fotovýstavy Miloš Kapoun - Obluda z osady Paběrky převzal.
Fotovýstava není vyčerpávající a encyklopedickou historií trampingu ve které je úplně vše o tehdejším trampingu, „pouze“ nám přehledně ukazuje, jak se tehdy trampovalo.

Předchozí fotografie z let 1918 - 1940, 1940 až 1950, 1950 až 1960, 1960 až 1970 najdeš v rubrice 100 let trampingu a to ZDE!

Další díl z let 1980 až 1990 bude zveřejněn v dubnu.

Tony

Pro zvětšení klikni na fotku:

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
2211201512
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Jan Nedvěd
Ahoj, moc moc pěkné. Možná by neškodilo, aby sem nahlédli i někteří dnešní noví přední "ortodoxní" trampové a poněkud si zkorigovali svoje neomylně vyhlašované trampské atributy, které si poněkud vysnili k obrazu svému a svých představ. Méďa
Pinďa
Je bezva, vidět se na jedné z fotek a proto mohu s určitostí na 100 i více procent opravit popisek k poslední Velrybářské výpravě roku 1975. Fotka je z roku 1974. Mám na to dva důkazy. Ten voják vepředu jsem já a na výložkách mám jednu pecku, ale v roce 75 bych tam musel mít pecky dvě. Navíc ta dlouhovlasá holka, stojící za Sašou s banjem, je moje setra Marie, která se v roce 75 čerstvě vrátila z porodnice. Velrybářské byly nezapomenutelné už jenom tím, že někteří účastníci dorazili na sraz plně okrojováni. Například Dědek, co byl za maják, přijel takto oděn tramvají. Jenom si prý musel sundat světla, aby se tam vešel výškově. Dědek je na jedné z předchozích fotek, jak se mu kouří z hlavy.