Potlach Mastnejch Vlasů se parádně vydařil

„Přijeďte se poveselit, pojíst, popít, zasoutěžit, zazpívat a zatančit. V pátek se sejdeme v hostinci na Šumavě ve Žlebech, v sobotu budeme na Zapomenutém campu v údolí Doubravy,“ takhle sympaticky lákalo zvadlo na 11. voheň T. O. Mastný Vlasové.
Mastnovlasové mají moc dobrý zvyk. Každý rok pořádají potlach na jiném místě naší republiky. Díky tomu se zúčastnění podívají i do oblastí, kam by zabloudili jen těžko. Loni to byl Radvanec, jindy Zábrdí, Račí potok, Střela, Bobří louka a podobně.

Foto: Řehtačka

Letošní Žleby určitě upoutaly krajinou a přímo ve městečku zámkem. „Tam se určitě běžte podívat, je nádherný a točila se tu spousta filmů, například Pozor tady straší od Lamače, Slasti otce vlasti a mnoho dalších,“ dozvídáme se už ve vlaku cestou do Žlebů. „Jako z Harryho Pottera, doporučuji všem,“ potvrzuje krásu zámku Rychlonohova Kačka.
Přírodní krásy zase ověřila Bětka: „Vyrazili jsme do Třemošnice a vzali to přes Lichnici a zpět odpolední "procházkou" podél Doubravy až do Žlebů, škoda jen, že už se tak brzo stmívá, údolí bylo vskutku malebné.“

Komu věžička spadne, prohrál.
Foto: David U.

Na tomhle potlachu bylo už od pátku vše v pořádku. Hospůdka byla útulná, servírka usměvavá a muzika originální. I soutěžní nadšenci si přišli na své. Bourali věž z kostiček. Ostatní se věnovali sladkému moku, povídání a zpěvu. Slabší jedinci odpadali už před půlnocí, kvalitnější kádry vydržely téměř do kuropění.

Zpívám rád a je to na mně doufám znát…
Foto: David U.

Sobotní dopoledne bylo líné, ale po poledni se zábava začala zase rozjíždět. Šerif Pinďa se věnoval kulinářskému umění a uvařil výbornou cibulačku, která osazenstvo posílila na další soutěžení. A tak se zatloukaly hřebíky, motaly nohy a také zpívalo. Mezi hudebníky zvítězila Andy Zálesakovic (Bohatýři) s písničkou Maruška. Nejlépe zatloukal Psí Kožich, prvním v motání byl Čamty a v kostičkách Fox. Pak si všichni pochutnali na výborném guláši, který vařil Friblajs. Měl jedinou chybu, zmizel jak pára nad hrncem.

Samozřejmě nechyběl ani slavnostní oheň, který zapaloval Indy, Kožich, Rudánek (C.T.H.B.C.) a Ilegál (Ilegální kočovná). Pinďa nezapomněl ani na chvilku ticha pro zesnulé kamarády, pak došlo k rozdání cen a potom se jen povídalo, hrálo a taky tančilo. Popíjel se Železnohorský ležák, a když došel, tak výborný grog od Honzy Pošťáka i samotný rumík. A tak čas krásně utíkal pro některé opět skoro do rána.
Nesmíme zapomenout na populární betonovou usárnu, kterou každý rok dostane účastník potlachu, který je z největší dálky. Tentokrát padla volba na Rychlonohovu Kačku, která je z Chomutova.

Ta Kačenka je ale silná holka. Foto: Rychlonoha

Snad jen jedinou drobnou vadou na kráse celé akce byla téměř poloviční přítomnost samotných Mastných Vlasů. Z deseti se jich účastnilo šest – Pinďa, Johny, Rychlonoha, Red, Bob, Jindra. Zbytek trápila zlomená ruka, pracovní povinnosti nebo osobní problémy. Přesto ale můžeme použít slova Davida Uchytila: Potlach Mastnejch Vlasů se parádně vydařil.

A další fotografie z potlachu:

Pokus o zámeckou mazurku?
Foto: Hans

Jo, ona to byla dvanáctka. Proč nám to nikdo neřekl.
Foto: David U.

I při motání se dá tančit.
Foto: David U.

Dej ji sem, ukážu ti, jak se zatlouká.
Foto: Rychlonoha

Bez komentáře:)
Foto: Rudánek

Foto: Řehtačka

A zase domů.
Foto: Rudánek

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
152182121
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
imrich tamáš
Ahoy.Zdraví Dick z Psanců.Hlavně Vaší squaw s kterou jsme se fotili U zrzavýho paviána na Velkým w.já a Pípa někdy po půlnoci v srpnu2009.Suchou ztezku od Dicka
Standa "Brdskej" Hřeben
Ty krávo, co to asi musí být za vobejdy, ty Mastný vlasové, usárny prej nosí a pijou......:-D V životě jsem se s něčím takovým nesetkal.....;-D
Jana
Na každém šprochu je pravdy trochu;-)
Rychlá noha
Kočvy: si piš, každej kdo přijede a nebude mít originál usárnu, dostane na přivítanou jedno hezký čelo :-D tebe se to netýká, ty si neber sebou nic, \"Ten co nikdy nerozbaluje\" usárnu mít nemusí.
Kočvy
No tedy pánové doufám , že povánoční vandr vyjde líp , když osadní potlach byl takovej průser :-D:-D:-D
Rychlá noha
Jaroos: Prej si nemejete nohy, furt ležíte v lihu, a dokonce prej ste jednou v Hatích zmlátili někoho s opuskou. Taky prej máte camp za vesnicí, protože nikam dál nedojdete. Mnoho nedobrého jsem o vás už slyšel od starých kamarádů :-D :-D
Louňák
J.OTR - mínil jsem to tak, ať si každý jezdí, jak se mu líbí. Vůbec to není o tom, jestli je v nějaké osadě, či jestli vůbec nosí domovenku, či jiné označení.
Jaroos
Jsem rád, že jsem osadníkem abstinentního spolku, který nemusí být terčem podobných invektiv... :-D:-D:-D
J. OTR
Tyjo, těžko říct. Že by od počátku trampingu?Divocí skauti jako kamarádi z oddílů se od sebe nechtěli trhnout, naopak. K tomu nahrávaly westernovky a osidlování Západu - osady.. a co má sakra co dělat omezování svobody toulání s T.O. ? :-)
Louňák
Tedy, nechápu, proč se takhle dohadujete, když není o čem. No, nejezdím moc a za trempa se nepovažuju, ale není to všechno o svobodě ? A konec konců, od kdy si reální vandráci, čundráci, poutníci (název je lhostejný) zakládali osady, když byli svobodní a šlapali, kam se jim zachtělo ?
Rychlá noha
Jóó, paráda, alkoholická násilnická tlupa :-)) už se dostavují plody dlouholeté činnosti. Medvěde, tak nevim jestli máš skutečně syfilitickou paralýzu nebo se tak jenom projevuješ, ale nevzpomínám si, že by někdo někoho napadal proto, že nemá originální usárnu. Nevim kde sis takovej blábol vycucal. Nos si co chceš, třeba růžový fiží, ale než budeš někoho hodnotit, tak se nejdřív přesvědči osobně, a nepapouškuj bláboly, co si někde slyšel po osmým pivu od ňákej votlemů, co o tom taky věděj piču. pěkný den :-)
Medvěd
I tady cenzůra?Z Mastnejch vlasů nikoho neznám ale dost o nich slyším.Prý nedokážou mít vlastní potlachoviště,proto dělaji ohně kde maj místo jiné osady.
Tony Avalon
Medvěde - moje požádání, aby jsi té nesmyslné diskuze nechal, fakt považuješ za cenzuru?:)Cenzura vypadá trošku jinak:). Už toho tady prosím tě nech, děkuju.
Michal
Tak kdo je tedy víc tramp?Ten kdo napadá ostatní protože nosí usárnu nebo ten kdo je oblečený jako turista?Nemůžete si prostě losnout?
Medvěd
Rychlá noho dokazuješ,že patříš k násilnické alkoholické tlupě.US torna z tebe trampa neudělá.My s dětmi nosíme turistické oblečení a normální torny a stejně se považujeme za trampy.Trampa nedělá vybavení ale láska k přírodě.
Tony Avalon
Ahoj Medvěde. Jestli máš nějakej psychickej problém s osadou Mastnejch vlasů, tak ho prosím neventiluj na stránkách TM, ale řekni jim to do očí - bude to od tebe výrazně férovější.
Rychlá noha
Medvěd: Například člověk jako jsi ty, by dostal jedno hezký čelo hned v pátek večer mezi dveřmi, i kdyby měl originální US tornu na zádech i na břiše :-) pěkný den.
Michal
Velká paráda to byla.
Pinďa
Medvědě, nevím co tě vede k tomu psát tu, co jedna bába povídala. Ten jeden kterého zmiňuje Andy začal jezdit v létě a je to připomínka k uzavřenosti osady. K těm generacím. Mladých i starých tam bylo povícero, navíc osadníci mají vlastní děti. Co se týče počtu. Opět čti pořádně. Bylo jich více nežli polovina. Rodiné problémy a úrazy může mít každý a datum potlachu se kvůli tomu nikde nemění, zvláště jsou li rozeslaná zvadla. Potlachy, kde se nesešli všichni prostě byli, jsou a budou. Pokud tvý staří kamarádi tvrdí co tvrdí, vyřiď jim ode mne, že jsou lháři a ty kterej ty lži veřejně šíříš jseš taky podivnej. Pro takové je osada opravdu uzavřená skupina...pro ostatní určitě ne.
Medvěd
Rychlá noho nerozčiluj se,protože jsem jen napsal co o Mastnejch vlasech slýchávám od starých kamarádů.Pro Andyho: jeden člověk generaci nedělá.Pro Kečupa: je docela ostuda že na potlach přijde jen polovina osadníků, protože jinde se sejdou všichni.
Kecup
Ahoj Medvede jako velky Stvoritel ti musim rict ze tve informace z druhe ruky jsou blaboly . osada jednak neni jednogenearacni , nejmladsimu osadnikovi je 4 roky a nejstarsimu uz dobrych 15 let dvacet osm :-) osada se nikoho nestrani a neni nijak uzavrena , pokud ovsem nepocitas za uzavrenost ze osada neni jako kazda druha .nekdy je lepsi zazit nez dat na jedna baba povidala ......na zaver nazev Mastny Vlasove neni nijak recesisticky i kdyz se to muze zdat . pochazi od horolezcu a sam jsem takle osadu nazval
Andy
Medvěd - Ono asi nemá cenu se rozčilovat, ale jen tak pro pořádek:
Byl tam tremp, co začal jezdit letos v létě.
Nejmladšímu účastníku bylo čtrnáct a nejstaršímu přes šedesát, což jsou generace minimálně tři.
Nikdo, kdo měl místo USky nebo jiného originálu baťoch, nebyl vyhozen, zesměšněn ani hozen do potoka. A že se tam tací našli.
Pokud těmi staršími osadami myslíš chataře, pak máš pravdu. Jinak ne. Viz první fotografie.
Rychlá noha
Medvěd: vlez si někam do kouta, a nafackuj si tam :-) pěkný den.
Medvěd
Podle některých informací se jedná o uzavřenou skupinu lidí,který uznávaj jen originální US torny.Taky jsou jen jednogenerační a asi nemaj kontakty se staršími trampskými osadami. Začínající a starší trampové by se u nich asi cejtili divně.Mám radši akce kde jsou všechny generace.
Zdeněk
Když jsem o tom slyšel z druhé ruky, v tomto znění : „Přijeďte se poveselit, pojíst, popít, zasoutěžit, zazpívat a zatančit. V pátek se sejdeme v hostinci bla bla...., tak jsem si říkal proboha, co to je? Osada Mastnej vlas? Kdo, nebo co, tam může být za lidi a potlach, neboli výroční oheň v hospodě?? HAHA to jsem se fakt zasmál a říkal jsem to spoluosadníkům, no to bude asi parádní výroční oheň v hospodě u jukeboxu, a když jsem to tady četl a uviděl, tak mi spadla brada :-D:-D kdybych to býval věděl a býval nebyl na pozvaný na hraní s osadní kapelou, tak bychom dorazili určitě všichni :-( protože to máme defacto za rohem... No tak snad někdy příště.. Ještě, že ten trampskej magazín je, stává se mojí nejnaštěvovanější webovou stránkou ;-D
Petr
Podle zpráv a fotek hezkej Potlach.Zdravím Pinďu. Petr z Poustevny na Hrejkovickém potoce.