Potlach ke 100 LETŮM ČESKOSLOVENSKÉHO TRAMPINGU

Pořádající trampské osady Černá Perla (Milín), Kamarádi Staré řeky (Beroun) a Medvědi (Příbram) přichystaly pro osady, kamarády a kamarádky na osadním fleku na Pelechu, poblíž Milína velice krásný potlach. První hosté se začali sem sjíždět už od úterý, co jsem zaslechl. O jak významnou událost svědčí i to, že jsem přijeli kamarádi z celého světa. Jak z Evropy, tak z Austrálie i Kanady a USA. Byl přítomen i emeritní šerif nejstarší trampské osady Ztracená naděje 1918 Franta Hacker.
My, Skaláci, jsme zavítali na kemp v pátek. Bohužel počasí nepřálo, ale už jsme zde odhadem počítali kolem 200 kamarádů. John z Modré Želvy z Humpolce propůjčil znak woodcraftu ve kterém byla číslice 100. Tento znak ještě sehraje svoji roli (snad) v budoucí knize o trampingu na Humpolecku. Johnovi jsme tak pomohli s ukotvením tohoto znaku, který zde opravdu udělal správnou kulisu po zbytek víkendu. Hrálo se na všech frontách, kde na nás nepršelo.
V sobotu se pomalu začal kemp naplňovat nově příchozíma. Začali soutěže, kde se hrálo o opravdu hodnotné ceny. Dlouho jsem neviděl takové množství cen a ke všemu, tak krásných na pohled. Určitě veliké UMÍ zaslouží všichni, co je dělali. Dort od Labi byl taktéž úžasný. Oheň zapalovali kamarádi z Čech, Slovenska, Austrálie a Kanady. Z Čech to byl výše jmenovaný Franta Hacker ze Ztracenky. Po jeho zapálení měl krásný proslov Baron z Kamarádů Starý řeky, kdy připomenul o jak významnou událost se jedná. Jak dlouhá cesta je 100 let jedné éry, jedné myšlenky a všech těch, kteří se do ní zapojili, zapojují a určitě ještě i zapojí. A dnes je na nás nést toto poselství dál. Jednalo se opravdu o hezký projev. Potom přišlo na předávání pamětních věcí pro osady, jako byly Darovačky, pamětní velké odznaky, vlajky a jiné. Pohoštění od pořádajících osad bylo velkolepé a nejeden z nás si kladl otázku, to muselo stát peněz. Dua a kapely hrály po třech písničkách asi do 22 hodin, kdy následně přišla volná zábava. Líbilo se mi, že i při takhle ohromné akci, to stále jde dělat klasicky, bez podií a aparatury. Zaznamenal jsem i takové hlášky, jako třeba:
„Takovýhle oheň už asi nikdo z nás nepřipraví.“
„Budeme na tohle dlouho vzpomínat.“
Opravdu myslím si to také. Asi se delší dobu neshledám s něčím podobným. Podle našich odhadů se potlachu zúčastnilo 400 - 450 kamarádů a kamarádek. Nebýt tak špatného počasí číslo by bylo určitě vyšší.

Nejdříve video z potlachu...

A potom ještě pár fotografií...

Sto placek...

Dort...

Pro osady...

Camrátka...

Zvadlo...

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
72121118
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.