Potlach BRDSKÝCH DOBRÁKŮ

Poslední zářijový víkend byly Brdy plné brdských dobráků a to jak přímo osadníků T.O. Brdský dobráci - Šlápiho, Kuby, Tomcata, Dana, Adélky, Karlose a osadního eléva Lachouta, tak i jejich kamarádů a kamarádek, kteří přijeli ze všech možných končin, vybídnutí k tomu vkusným a mnohé radosti slibujícím zvadlem na Potlach dobrácký.
Páteční merenda ve vyhlášené hospůdce U Menclů ve stylovém sále vyzdobeném originály obrazů od Marko Čermáka, se setkala s patřičným úspěchem a nejeden drsný brdský traper odcházel ztěžklou nohou do hlubokých hvozdů až brzy k ránu.

Páteční merenda v Hatích. Všude po stěnách jsou obrazy od Marko Čermáka...
Foto: Tomcat

Na osadním fleku zvaném Hromofka se však během soboty všichni ve zdraví sešli a udělali dobře. Ne nadarmo má T.O. Brdský dobráci ve znaku plachetnici známou z vyhlášeného trampského moku – rumu.
Celých 23 litrů tohoto zlatavého nápoje v rumovodné úpravě (viz foto v galerii pod článkem) čekalo na žíznivé hosty i domácí, kýbl sádla se škvarky a kýta šunky. Kýtu a 5 litrů rumu věnoval kamarád Akéla z T.O. Ilegální kočovná, který zde oslavil své padesátiny!

Sobotní brdské ráno trampovo...
Foto: Kameňák

Leč potlachy Brdských dobráků nejsou jen svátky obžerství, ale i pohybu a proto na účastníky potlachu čekali dvě hry – jedna na již zmiňovaný pohyb a jedna na soustředění.
Ve střelbě na Kubáta (foto terče najdeš v galerii) zvítězil Ilegal, před Krocanem a Aničkou Lachoutovic, neboť tato soutěž byla společná.

Trampové střílí na Kubáta...
Foto: Tomcat

V běhu se saněmi vyhrála Zuzka, před Sášou a Lenkou a Jakoubek před Honzou a Ilegalem.
Díky tomu, že potlachy Brdských dobráků jsou v jakémsi „rodinném“ provedení pro asi 50 nejbližších kamarádů a kamarádek, kteří se vzájemně znají, tak se her účastnili prakticky všichni a na doraz a vše mělo patřičnou atmosféru.

Šáša nakonec skončila druhá, ale snažila se...
Foto: Tomcat

Navíc vyšlo i počasí a bylo opravdu krásně slunečno, dokud západ slunce neoznámil, že se blíží hlavní událost potlachu – zapálení ohně, který zapalovali Krocan za C.T.H.B.C, Ilegal za T.O. Ilegální kočovná, Honza za indiány a Zuzka za něžné pohlaví.
Na ohni byli ještě kamarádi z T.O. Panda, T.O. Brdský tuláci a T.O. ON THE ROADS a celá kupa trampů neosadních, z nichž nejmladší byl čtyřměsíční Jiřík od Kameňáků. O dobrou muziku se postaralo duo Velký Drak a Standa Hřeben společně s Kubovou harmonikou. Byl to pohodový a veselý potlach.

Odpolední pohoda...
Foto: Tomcat

Posledních pár okamžiků před zapálením velkého ohně...
Foto: Kameňák

Krocan z C.T.H.B.C a Honza za "ty" Indiány:).
Foto: Tomcat

Zapálení 4. výročního ohně BD.
Foto: Kameňák

Předávání ceny za první místo v běhu se sáněmi Jakoubkovi z O.T.R.
Foto: Tomcat

Noc už pokročila...
Foto: Kameňák

Michael Antony - Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1923418
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Šlápi
Co já? To je přeci práce celý osady, ale díky z pochvalu.
Walda
moc pěkný,Šlapi,jen tak dál.Ahoj. Walda a Kiki Čenkov