Písnička na víkend: VINOHRAD (Přístav)

Kapela Přístav je svěží uskupení, pohybující se na pomezí trampského a folkového šuplíku s modernějším pojetím muziky. Na scéně je již více než 15 let, přičemž jeho kořeny rodinných propletenců sahají přes STO Monsun až k legendě trampské scény Vavasatch.

Složení kapely se postupem času měnilo, momentálně hraje Přístav ve složení:
Aleš Hrbek – kytara, zpěv, mandolína
Víťa Buriánek – sólová kytara, zpěv
Aleš Macků – kytara, zpěv
Martina Hrbková – perkuse, zpěv
Kamil Mazálek – basa, zpěv
Jitka Buriánková – klavír, jako stálý host

15. let Přístavu

Na kontě mají už nesčetně ocenění, včetně několika Port. Podíleli se na hudebních kompilacích „Návrat na Kančí louku“ a „Nekončící cesta“ s písněmi Wabiho Ryvoly. Také mají na kontě 3 vydané nosiče( CD Prašná cesta – 2001, CD Přístav živě – 2004 a CD Papírový drak 2008) , přičemž další je v očekávání. Baví je hraní v Brně tolik oblíbených Ryvolovek, ale věnují se hlavně vlastní tvorbě.
Tudíž si jednu pusťme. Romantickou. O víně. A o lásce. Jmenuje se Vinohrad, je z CD Papírový drak a je opravdu moc pěkná. Určitě i ortodoxní trampové ocení krásný hlas zpěvačky Martiny Hrbkové.

Když kapela tenhle kus zkoušela, padl návrh, že by se tam pěkně hodila mandolína. Jediný háček byl v tom, že nikdo z kapely tímto nástrojem nevládl. Tudíž došlo na klasické tahání sirek. „Zvítězil“ kytarista Aleš Hrbek, který musel koupit mandolínu a cvičit. Výsledek byl takový, že hrál na mandolínu v jiné kapele 5 let, protože v Přístavu má zákaz . Ale ve Vinohradu přece jen slyšet je!

Linda
Foto: Vlastík Franta

Žalmanův Kyjov 2014

Volání větru 2013

15.let Přístavu – jako host Roman Horký

Všech 55 předcházejících Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
121516205
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.