Písnička na víkend: NEHRÁLO SE O CENY (Hop Trop)

Píseň je dílem společným všech tří členů kapely a jde písničku, které patří k těm hodně hraným. Myslím tím samozřejmě ve vlacích, u ohňů a na slezinách. V dobách, kdy byla novinkou, snad neexistovalo páteční nádraží, na kterém by nebyla při cestě na vandr zazpívaná.
Skupina Hop Trop vznikla v roce 1980 a celých 36 let jim to hraje ve stejné sestavě - Jaroslav Samson Lenk, Ladislav Huberťák Kučera a Jaromír Šroub Vondra.
Následný videoklip je na internetu k mému překvapení zatím skoro neznámý, shlédlo ho jen něco kolem 400 diváků a je to škoda - jedná se o jedno z mála „oficiálních“ videí Hop Tropu, samozřejmě s kvalitní nahrávkou (CD Svátek - 1991) a muzikantům to v něm moc sluší, dokonce i ty trampské oblečky vybírala studiová vizážistka s citem…:)

Když na nádraží při pátku
nám čekání se kdysi zdálo dlouhý,
víc než milión v prasátku
bylo nabídnutí cigarety pouhý,
tam vo zábradlí vopřený, dvě kytary
a syrovej sbor hlasů,
tam nehrálo se o ceny,
ale pro radost a ukrácení času.

Hop Trop - koncert v Mohelně (květen 2015).
Foto: Linda

Všech 88 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
18521176
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Lódilka
Hop Trop - super. Taky jsem tenkrát v té Plzni byla. Nezapomenutelný zážitek do dneška.:-):-):-)
Pinďa
Hop Trop je kapela, která byla v roce 81 na Portě v Plzni úplným zjevením. Myslím si, že nejen pro mně. Portu získala způsobem přišel, viděl, zvítězil, v jejich případě přišli, zahráli, zvítězili. Jejich Bety, Hajnej Hruška a Duní kláda korytem, se okamžitě staly hitem tohoto ročníku. Jsem rád, že jsem byl u toho a přeji jim ještě mnoho let společného hraní.
žolík
Skvělá kapela, úžasné písně. Vždycky mi vykouzlí úsměv na tváři, beru kytaru a vyrážím ven :-)
dollyk
Božínku, to je nádhera. Takhle krásně navozená romantická nálada bylo právě to, co jsem dneska potřeboval.