Písnička na víkend: MLHOVEJ ZVON (Kapitán Kid)

Když jsem se vylodil na Temži v doku
na doušek do knajpy táhnul jsem tmou…

Kdo jiný než Kapitán Kid, mohl napsat tak skvělou námořnickou písničku, která patří mezi ty písně, které pozdě v noci spolehlivě probouzí předčasné klinbálky a donutí je se připojit ke zpěvu.
No dobře - někdy i k řevu.
Pro mne je Mlhovej zvon důkazem, že Kid měl duši námořníka. Nikdo jiný nepopsal v písni starou poctivou zakouřenou námořnickou knajpu tak skvěle, jako on.
Hezký poslech přeju.

Odbila půlnoc a mlhovej zvon
vydával podivnej varovnej tón…

-------------------------------------

Foto: Kapsa

Všech 115 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
581966
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Čiksika
Aki, pokud vím, tak ji Kid nenapsal dvakrát. Ani nevím, že by tuto píseň upravoval či předělával (ač u jiných svých písní úpravy dělal). Ale vzpomínám, že píseň se zpívala mezi trampy už dávno, v době, kdy ji Kid ještě na žádnou desku nenahrál (a snad tehdy ani nevyšla v žádném zpěvníku). Ústním podáním pak docházelo k různým úpravám textu.
Aki
Tedy,to jste se mi úplně přesně trefili! Tahle písníčka mi v posledních dnech nevím proč pořád zněla v hlavě. Já jí znám ale s trochu jiným textem i když totožným dějem. Nenapsal jí Kapitán Kid dvakrát?
vyorsnsvrana
AHOJ KAPITANE KIDE tsm nahoru nezapominame