Náš milý Tony

.

Už se bohužel nepotkáme před Tvým domem a neřekneme si: „Tak a jsme komplet“. Tentokráte jsi na nás nepočkal a na cestu jsi vyrazil sám. Díky množství Tvých fantastických (a občas nepublikovatelných) historek a zážitků bychom se ale možná stejně nedostali k tomu, co Ti chceme říci dnes.
Tvoje nadšení a Tvé písničky měly od počátku kouzelnou moc oslovovat a spojovat – často i velmi rozdílné - lidi. Stejnou mocí postupně spojily i nás a udělaly z nás Pacifik. Každý jsme sice přišel odjinud a v jinou dobu, ale všichni jsme za ty báječné společné roky nesmírně vděční!
Děkujeme Ti za nádherné písničky. Děkujeme Ti, že jsi nám byl vždycky naprosto férovým a trpělivým kapelníkem. Děkujeme Ti za Tvůj nadhled a pohodu. Děkujeme Ti, že jsi to nevzdal, ani když už Ti nebylo nejllíp.
Mrzí nás, že jsi musel vyrazit tak narychlo. Ani jsme se Tě nestačili zeptat, jestli si přeješ, abychom pod kotel Pacifiku přikládali dál i bez Tebe nebo jestli ho už máme odstavit do železničního muzea. Až budete mít u ohně chvilku pauzu, dej nám, prosím, vědět!
Štastnou cestu do nebeského kempu Ti přejí

Helena, Martina a Andělín

PS: Kdybys náhodou hledal trsátko nebo kapodastr, tak jsi ho zapomněl u nás.

-----------------------

Rok 1962 a Tony Linhart hraje se svojí první kapelou Mantrapem na slezině u Kalendů.

Zahájení potlachu na Havranu.
Zleva: Olda Vrtiška, Tony Linhart, Fáfa

Natáčení Poslední klapky v hospodě U Taterů.
Foto: Stáni

Z loňské oslavy Tonyho 80tin na festivalu Třebsínské zvonění.
Foto: Jaroslav Bartoš

--------------------

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1971721
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Plazivka
Je to Tony rok co tu nejsi a scházíš..... Děkuji za leta která jsem prožil s Tebou i s Tvojí Monikou.... Scházíte nám oba .. Plaz a Hanka
Monika Sommerová
Chybi mi slova. Je mi to moc lito.
Břeťa
Dík za vše, Tony, jsi se svým Pacifikem legendou!
Čest Tvé památce!
:-)
Sváťa
V pátek mě to pořádně zabolelo! Pacifik je mojí srdeční záležitostí už přes 40 let a byť mi budou chybět Tonyho laskavě sarkastické poznámky a hřejivý humor, také se moc moc přimlouvám za pokračování kapely.
Na koncertech by s námi být (kromě myšlenek) třeba i pomocí fotomakety.
Mirka
Festivaly bez Pacifiku si neumím představit , takže za mě ,, přikládat pod kotlem " , ano , bude to jiné , Tony na té své židli bude chybět , ale zazní první tóny a myslím že všichni ho tam uvidíme , zazpíváme si a Tony se na nás bude jistě tam od nebeského ohně dívat a bude s náma a my s ním .
Dušan
Tony sa zapísal ako jedinečný trampský pesničkár a jeho piesne veĹmi rád sa snažím hrať aj s kamarátmi.
Tony posledné ahóóój!!!
Tatko Brnkaj TO.Granada Bratislava
Pavel Černý
Nevědomky jsme všichni na "Pacifiku" vyrůstali, hráli ve vlacích a pak dětem. Byla to hudba tak srozumitelná srdcem, že nebylo třeba se jí učit, stala se generačním nápěvem, ale i vzpomínkou na mládí, Portu, vzájemnost lidí... Byl jsem v Září na "Třebsínské Zvoničce" při oslavě narozenin a nádherného zpívání. A najednou nic, a ticho. Myslím si - že z ústy k Tonymu a hudbě, která překročila běžný rámec napříč generacemi, by se mělo pokračovat dál.... je co zpívat a jsou ti, co jim to moc chybí....♥ .
Michaela Jílková
Nadherne pisnicky Tonyho Linharta a jeho Pacifiku nesmi nikam zapadnout, za me "pod kotel dal prikladat" a plnou parou vpred.
Michal Frank
Pacifik jsem objevil až před pár lety, i když známé písně jsem samozřejmě registroval už dříve. Písně Hej, kočí, Malý velký muž a Cestou do Stínadel jsou mé nejoblíbenější...
Tonyho odchod byl náhlý a snad se má na nebeském vandru fajn. Rozloučení členů skupiny s Tonym je krásné, za mě určitě dál přikládat pod kotel ;-)
dana vackvá
Když byl František(Hacker - KTO) ted´v nemocnici na JIPu, volal mi Tony každý druhý den a ptal se na jeho zdraví.Říkal \\\"No musí se uzdravit - my si musíme spolu zahát.\\\" Tony Franta už je doma! A chtěl by si s Tebou zahrát!!!!
Vladimír Moravec
Pcifik. Jedna z mých srdečních záležitostí. Tony byl legendou už za života a v našich srdcích zůstane navždy. Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Ahoj.
Šárka Hofmanová
Upřímnou soustrast pozůstalým, byl to pro mě blesk z čistého nebe, jsem moc ráda, že písničky tu budou s námi a nezaměnitelný zvuk Pacifiku s neskutečně podmanivým hlasem Tondy, Ahoj na ten nejdelší vandr bez návratu
Martin Švec Marty
Je mi smutno, ale vím, že tu s námi budeš stále díky krásným písničkám, které rádi posloucháme, zpíváme a občas si jen tak broukáme.
Tak Ti na poslední vandr posílám Ahoj.
Marty