Kdy bude 2. díl zpěvníku Wabiho Ryvoly?

Autorem Wabiho obrazu je KingNetrpělivě očekávaný 2. díl zpěvníku Wabiho Ryvoly POSELSTVÍ, má po několika odkladech (nedivte se, bude mít skoro 400 stran), určený svůj konečný termín vydání a tím je konec února příštího roku, kdy by měl být pokřtěn na brněnských Letokruzích aneb Poselství Wabiho Ryvoly a následovně v Praze, Plzni a v dalších městech.
Více o připravovaném zpěvníku píše jeho tvůrce Petr Růžička - Růža:

Rád bych vám několika slovy přiblížil připravovanou knihu.
Druhý díl bude navazovat na předchozí a pokusí se zmapovat Wabiho písňovou tvorbu v letech 1975 – 1994. V tomto období Wabi napsal více než 150 písní. Ke zhruba 120 z nich se mi za pomoci Wabiho rodiny a jeho kamarádů podařilo dohledat nahrávky, takže budou ve zpěvníku zpracovány v notách a s akordy. Zbylých přibližně 35 písní bude uvedeno pouze textem.
Podobně jako u prvního dílu se i zde najdou neznámé nebo málo známé písně: Až mi dojdou noty na hvízdání, Zimní hospoda, Modrý stín, Obyčejný kluci, Pěšáci, Kytary do naha… Objeví se také písně, které Wabi napsal se svými kamarády, například s Fredy Schubertem, Pepou Fouskem nebo Tony Linhartem.
Knihu opět doplní fotky z Wabiho života, kresby Milana Hůrky – Vendiho, vzpomínky k některým písním od Wabiho kamarádů a další textový materiál. Zpěvník obohatili svými příspěvky např. Miki Ryvola, Saša Ryvolová, Alan Ryvola, Fredy Schubert, Sava Klimeš -Slim, Tony Linhart, Pete Heřman, Hanka Hosnedlová a další. Kniha by se neobešla bez pečlivých korektur Mikiho Ryvoly, Savy Klimeše – Slima, Vojtěcha FröhlichaLudmily Böhmové - Leny.
Věřím, že akcionáři i ostatní čtenáři netrpělivě očekávají, kdy se konečně objeví zpráva o vydaném druhém dílu. Přepisování hudby zesnulého autora je však mnohem náročnější, než tvořit zpěvník muzikanta žijícího. S Wabim se už bohužel nedomluvím, ve které z těch dvou a někdy třeba i čtyř různých nahrávek intonoval správně, jestli v té a té pasáži by nebyl lepší akord Ami místo Cdur nebo jaká je přesná melodie té báječné písně, ke které existuje pouze jediná nahrávka kvalitou připomínající zanesené telefonní sluchátko. Při tvorbě notového zápisu jsem spoléhal především na relevantní nahrávky písní, interpretované Wabim nebo skupinou Hoboes. Zpracování všech dostupných materiálů mi tedy zabralo více času, než jsem předpokládal a termín vydání se několikrát posunul. Udělám vše pro to, abychom mohli dát druhý díl jako dárek Wabimu k jeho nedožitým osmdesátinám, které budou 4. dubna 2015.

Společně budou oba díly zpěvníku obsahovat 277 písní na celkem 690 stranách. K písním se samozřejmě musí započíst i množství fotografií, z nich mnohé ještě nebyly publikované, vzpomínky na Wabiho od jeho kamarádů a kamarádek, jmenovité poděkování všem akcionářům Hobousácké a.s. obou dílů zpěvníku, atd.

Pro případné zájemce o 1. díl jsou podrobnosti ZDE.

Michael Antony - Tony

Písnička Prokletá vůně hor a ukázky notového záznamu této písně z chystaného 2. dílu zpěvníku:

Píseň Prokletá vůně hor z připravovaného 2. dílu zpěvníku.

Křest 1. dílu zpěvníku v pražském Divadle Gong v roce 2011.
Zleva: Tony Linhart, Sylva Antony Čekalová, Miki Ryvola, Petr Růžička - Růža, Petr Náhlík - Vokoun, Saša Ryvolová, Leny Böhmová, Fredy Schubert, Stanislav Motl, Michael Antony - Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
152787
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.