Historky z vandrů: PRVNÍ CENA / Marko Čermák

Někdy asi před patnácti lety, na konci listopadu, jsme šli trampem po Radnickým potoce. Zatábořili jsme u zamčené čundrácké chýšky T. O. Sýček, natahali dřevo. Část nás zůstala na kempu, část se střídala v nedaleké hospůdce ve Lhotě u Radnic. Tam měli myslivci poslední leč, srnčí gulášek a tombolu. Mákovi jsem pro radost koupil jeden lístek do tomboly. Ale to mu bylo teprve deset, a tak jsme šli zpátky k ohni dřív.
Tombola měla být až o půlnoci, lístek jsme tam nechali kamarádům. U ohně jsme hráli jako obvykle, po půlnoci hlahol z lesa. No, propána, je to možný? Dva osadníci vláčeli na ramenou na klacku kance!
„Neseme Máčkovi výhru!“
Když prý po půlnoci bylo vydávání výher a místní zjistili, že první cenu odnášejí trampové, hospoda zlozvěstně zmlkla. Tak se kamarádi raději rychle vypařili.
Ale co s tím?
Ráno dobrovolníci se zálesáckýma kudlama zavěsili divočáka mezi dva kmeny a až k hlavě ho stáhli. Krvavou kůži i s hlavou, vážící snad třicet kilo, jsme ladně přehodili přes zábradlí verandičky u chýšky. Bylo nás šestnáct, všichni vlekli domů pěkný flák divočiny.
Trapas byl, když nám krev prosakovala skrz tašku. V metru pod námi byla rudá louže a pak krvavá cestička až ke dveřím našeho panelákového bytu.
Marko Čermák

Ilustrace: KOKEŠ

To byla první historka v naší nové rubrice a další budou následovat. Pokud to jen půjde, tak každý týden bude na Trampském magazínu zveřejněna nová historka. Samozřejmě vítáme další a další příběhy (časem by tady z toho mohla být dost zajímavá přehlídka vandrovních zážitků). Vždyť u ohňů se takovéto historky vypráví i celý večer - jedna za druhou - tak by bylo fajn je mít i tady...

Všechny Historky z vandrů najdeš ve stejnojmenné rubrice a to ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
7127153
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
ivoš
jo! tuhle příhodu sem od máka slyšel, byla teda trošku peprnější ale fakt se to asi stalo, touto cestou bych rád pozdravil i obyvatele sýčka a jejich chajdu, zachránila mě nejednou... :cool:
Impre
Byli jsme s kamarády na jednom trampském bálu, když byla tombola dali jsme lístky kamarádově ženě se slovy:
"A bez první ceny za námi ani nechoď."
a šli jsme do výčepu na panáka a v klidu pokecat. Když tombola končila, došla rozesmátá Renča s velikánským dortem a hlásila:
"To jsem vzorná manželka, tady máš tu první cenu!"
Zdeněk
Moc pěkná příhoda :-)
Každý rok jezdím na myslivecký ples s kamarády no a předminulý rok, když první ceny skoro všechno vyhráli myslivci (jsme si neodpustili při velké oslavě vedlejšího stolu (myslivci) a výhře kance zařvat - to je ale náhoda a zrovna střelec :-D ) Jsme si řekli, to je cinknutý, proč tu tombolu nenechají.. minulý rok nám to nedalo a stejně si každý koupí lístek, když tam vidí ty trofeje..No a co se nestalo, výhru neměl skoro žádný myslivec. Ten kamarád vyhrál zajíce, ten srnku, ten tašku plnou klobás a uzenin, já nějaké drobnosti... Tak co si o tom má člověk myslet, bylo to jeden rok cinknutý nebo opravdu může ta statistika fungovat na myslivce a nemyslivce? :-D