Historky z vandrů: A Z LESŮ TÁHNE TRAMPSKÁ ZVĚŘ / Tony

Byl Silvestr 1994, slavili jsme ho v pískovcích Českého ráje a slavili jsme ho velice. Sešlo se nás na dohodnutém místě něco kolem dvanácti a pro všechny to bylo zakončení několikadenního vandru, mimochodem velmi mrazivého, teploty byly po celou dobu pod mínus deset.
Hned prvního ledna jsme ze společné jeskynní hromady spacáků, celt a dek utvořili odpovídající počet báglů, telat a usáren a vyrazili vstříc civilizaci a ocelovému oři do Turnova.
Cestou po zamrzlém sněhu jsme si prováděli různé naschvály a skopičiny, a tak jsme v patřičně v rozveselené náladě došli až k jakési dřevěné chatě. Nebyla na první pohled ničím zvláštní, prostě osamocená dřevěná chajda v lese. Nicméně druhý pohled už toho napověděl víc – například to, že hned vedle chaty je smrček o něco vyšší než člověk a na něm je spousta vánočních ozdob a zmrzlých pochutin pro zvířátka – jablíčka, mrkvičky, oříšky…
Už ani nevím, kdo pronesl tu větu, že je od lidí moc hezké, že myslí i na takovou lesní zvěř, jakou jsou trampové, každopádně jsme se s nadšením na stromek vrhli a začali okusovat zmrzlé dobroty.
Šlo to těžce, ale šlo to…
Teprve po chvíli našeho usilovného snažení jsme zaregistrovali pohyb záclony v oknu chaty, a když jsme se podívali pozorněji, uviděli jsme dva nevěřícně zírající dětské obličeje.
Chudinky děti, čekaly zvířátka a zatím přišla zvěř…

Tony

Ilustrace: KOKEŠ

Všechny předchozí Historky z vandrů najdeš ve stejnojmenné rubrice a to ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
22721011
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.