Foto a videohlédnutí za Babickými písničkami 2016

V sobotu, 2.dubna, se v Babicích u Rosic konal již 47.ročník festivalu Babické písničky. Jako tradičně byla na programu kvalitní muzika. Každý ročník zdá se lepší a lepší. Každopádně letos je laťka nastavená vysoko… Posuďte sami.

Jednotlivá vystoupení můžete shlédnout i na videích od White Sallyho.

Startovačem večera byla Carramba z České Třebové. Odehrála tradiční Vlajku a pak už sázela jednu skvělou písničku za druhou. Ať už z vlastní tvorby (třeba mně udělali radost hned zkraje písničkou Vandrák Joe) nebo něco z jejich oblíbených Ryvolovek. Vzpomenuli také legendární brněnskou Bystřinu, která se v Babicích v minulosti také objevovala.

Zleva Dana (jediná basistka v důchodu široko daleko), Casey a Kolumb.


Carramba – Casey a Kolumb.

Neplánované, příjemné překvapení pro většinu zúčastněných – Jura „Cancák“ Procházka slaví 80.let a tak se této chodící encyklopedii (nejen) brněnského trampingu dostalo gratulace přímo na pódiu. Cancákovi pogratuloval i hlavní velitel Babických písniček, Pupa.

Něco z Cancákovy tvorby (pro zvětšení klikni na fotku).

Hudebně poblahopřáli zbýšovští Roveři, kteří až do nedávna pravidelně Babické písničky zahajovali.

Jako další se představili Stráníci, kapela,lépe řečeno manželská dvojice zpěvačky Veroniky a kytaristy Luboše, která přijela až z Krušných hor. Také oni zahráli jak svoje písně, tak Ryvolovky...

…a plynule navázal Miki Ryvola. Člověk ho může slyšet posté, a přece najde vždy něco nového, bude si to užívat, i když to všechno už notoricky zná. A bude mít krásně přihlouplý výraz na tváři…

A teď dochází k první fůzi tohoto večera – k Mikimu se vracejí Stráníci a společně střihli třeba Tunel jménem čas nebo závěrečnou Bednu vod whisky.

Přestávku lze využít všelijak. Prohození vlídného slova s kamarádem, pivo-víno-líh nebo rozhovor pro média :).

Béďa Šedifka – jeho písničky si nelze než čistě užít. Je to lehkost hraní kombinovaná s poetickými texty. Třeba jeho Bye, bye podzimu musí dostat každýho…

A Béďu svižně střídá živelná partička Přeletek, které nenechají nikoho na pochybách, že hlas je jejich řemeslem – paní učitelky to mají pod kontrolou :).

A další hudební fůze – Béďa Šedifka se rázem mění z poetického romantika v rozšafného postaršího pána a s Přeletkami se pouští do veselých hudebních i slovních variací.

A je tu závěr. Na tradiční Řeka hučí se scházejí účinkující muzikanti a všichni se už těšíme na další ročník tohoto báječného festivalu. Takže za rok AHÓJ!!

Sobotní gibsonová nálada

Židle babické, rozličné, fotogenické…

Více fotek by Linda najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1781286
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
vyoranavrana
:-)
úžasné díky moc za zprostředkované zážitky, snad se mi někdy podaří zažít to vlastním srdcem
Vlaďka
Mirek Karela KAMI
Děláte to dobře babičáci. Mému starému a nejvěrnějšímu kamarádovi Jurovi Cancákovi všechna čest. Blahopřeji!
Mirek Karela,KAMI T.O.Hubkaři - T.O. NORDAN Švédsko