DOTISK 2. dílu zpěvníku POSELSTVÍ WABIHO RYVOLY

Už rok a půl není k dostání 2. díl zpěvníku POSELSTVÍ WABIHO RYVOLY. Bylo proto domluveno, že se uskuteční jeho dotisk. A protože dotisk objemného zpěvníku, který na svých 444 stranách obsahuje Wabiho písničky z let 1975 až 1994, je dost finančně nákladný, budeme rádi, když si případní zájemci napíší o zpěvník již teď.
A hned jak zpěvník vyjde, bude jim poslán i s číslem účtu, nebo přiloženou složenkou.
Nejde tedy o platbu dopředu, jde pouze o závazné objednání!

Důvod je jednoduchý – není tolik peněz na to, aby byl zpěvník vydán a pak se měsíce čekalo, až se náklady vrátí. Objednávky dopředu přece jenom přinesou víc jistoty a taky se podle nich určí, kolik zpěvníků se nakonec vytiskne.

Doba je teď taková jaká je, těžko se cokoliv plánuje, ale rádi bychom dotisk vydali již začátkem letošního podzimu (konec září) a zároveň zachovali i jeho původní cenu 330 Kč.

----------------------------

Objednání dotisku zpěvníku

Objednat dotisk zpěvníku si můžeš v našem e-obchůdku: ZDE
Nebo napiš na mail: puchejr@volny.cz

-------------------------

O tom jak se vše vyvíjí, budeš průběžně informován/na v tomto okně:

Aktuální stav:

(11.9. 2021) Zpěvník vydán. Díky moc za podporu.

(2.9. 2021) Pokud vše dobře dopadne, tak by zpěvník měl mít křest v sobotu 11. 9. na Trampských Pikovicích a hned na to by se začal posílat poštou.

(12.7. 2021) Nakonec to risknem s tím, že zájemci o zpěvník stále píší, a snad budou psát i nadále :) přes léto a proto zpěvník půjde v nejbližších dnech do tisku, aby mohl být v září k dispozici.

(22.6.2021). Dáváme dohromady seznam zájemců o dotisk a podle množství zájemců začneme domlouvat s tiskárnou termín tisku.

Zveřejnění oznámení o plánovaném dotisku zpěvníku POSELSTVÍ WABIHO RYVOLY 2. díl

A v samotném finále ti bude poslán mail o tom, kdy ti bude doručen výtisk zpěvníku!

--------------------------

Více o 2. dílu Wabiho zpěvníku a ukázky z jeho obsahu

Váhy a míry:
hmotnost: 0,812 kg
velikost: 444 stran
barva pleti: zelená

Kniha navazuje na předchozí díl a přináší písně, které Wabi, ať už sám nebo jako spoluautor napsal v letech 1975 – 1994. Z tohoto období je zde publikována převážná většina písní, celkem 150. K 118 z nich se mi podařilo dohledat nahrávky a další materiály, a na jejich základě zpracovat notové zápisy.
Podobně jako v prvním díle i zde naleznete všeobecně známé a oblíbené hity – Loudavý návraty, Zvláštní znamení woodcraft či Letokruhy, písně méně známé, ale i takové, které většina trampů a muzikantů nikdy neslyšela, například Až mi dojdou noty na hvízdání, Zimní hospoda, Modrý stín či Trampský výlet. V 70. – 90. letech Wabi píše nejenom o trampech a vzdálených obzorech. V jeho písních se odráží také starosti a radosti normálního člověka v běžném životě, ale i celková nálada společnosti v tehdejší době. Na některých Wabiho písních se podílí i jeho muzikantští kamarádi. S Pepou Fouskem píše mj. Blues opuštěného muže nebo Zpověď před posledním ránem. Spoluautorem písní Pěšáci, Kytary do naha a Života bído, přece mám tě rád, je Fredy Schubert. Svoji autorskou stopu otiskli i další muzikanti – Kapitán Kid, Tony Linhart, Josef Blažejovský nebo Jan Vyčítal.
Kniha je doplněna fotografiemi z Wabiho života a kresbami jeho kamaráda Milana Hůrky – Vendiho. Ve zpěvníku se také dočtete, jak a proč vznikly některé písně, kde se vzal rytmus Tempo di beguine nebo co utvářelo Wabiho a Mikiho náhled na svět a z čeho čerpali pro svoji tvorbu.
Při práci na knize mi pomáhala řada korektorů a „odborných poradců“, jmenovitě Vojta Fröhlich, Sava Klimeš – Slim, Ludmila Böhmová – Leny, Fredy Schubert a Miki Ryvola.
Grafické zalomení si vzala na starost Hanka Šrámková - Štěhně.

(Petr Růžička – Růža)

Klikni na fotku, zvětší se...

Seznam kamarádů a kamarádek kteří na zpěvníku spolupracovali, je dlouhý ...

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
153121818
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Deputy
Ahoj, nenastal už pomalu čas na dotisk prvního dílu? Já bych rozhodně zájem měl.
spiells
Měl bych zájem i o první díl. Plánujete taky dotisk? Nebo neví někdo, jestli je ještě někde k dostání? Díky.
Eva Hofnerová
Bída mám objednáno,, nemám první díl je možné do objednat také?
Tony
K DOTISKU 1. dílu zpěvníku WABIHO RYVOLY - původně byl dotisk 2. dílu plánován na loňský rok, ale čínskej vir rozhodl jinak. Mezitím - letos v dubnu - došel i 1. díl - ale dotisk obou dílů najednou je jak časově, tak i finančně, zcela mimo možnosti. Určitě se o dotisk 1. dílu budeme snažit, ale nechci teď slibovat kdy. Letos to určitě nebude. Bohužel.
Indi
Ahoj,mám zájem o oba díly.
Jana
ahoj, taky mám zájem o dotisk. Anemám ani 1-ní díl. Dá se ještě někde sehnat?

Jana
Brácha LUMÍR ZEMAN
ahoj objednávám IIdíl ale velice rád bych i první BRÁCHA
Markéta Pažoutová
Ahoj, taky jsem si dotisk objednala... a přidávám se - také nemám první díl, bylo lo by možno.

Markéta
Jakub Slavíček
Ahoj.
Dotisk objednán, ale zjistil jsem, že mi chybí 1. díl. Dá se objednat samostatně?

Díky za zprávu.

Kuba "Kabeer" Slavíček
Vratislav Hlubuček
Ahoj Tóny, mám taky zájem. Díky