75. VÝROČÍ T.O. ROWERS

Zvěst je to veliká, že na Bílém potoce byl zapálen potlachový oheň k 75. výročí vzniku brněnských T.O. ROWERS. A protože osada pořádá potlach jednou za pět let (článek o tom předcházejícím najdeš ZDE), je potřeba si vždy trpělivě počkat. Avšak přísloví, že trpělivost přináší růže, platí u těchto potlachů na 100%.
Ten letošní byl kvůli mimořádným letním suchům přesunut ze srpna na září, přesněji na minulou sobotu 22. září. Celou tu kupu práce s pořádáním potlachu znepříjemnělo osadníkům místní stádo kňourů, které zrylo potlachovou louku způsobem, jaký se hned tak nevidí a následky jejich zahradnické činnosti osada dávala do pořádku po celý pátek. Potěšující však je, že tohle stádečko kňourů bylo i jedinými prasaty na potlachu - takže vlastně dobrý.
Šlo o potlach brněnské osady, nemohla tedy chybět ani dobrá muzika. Hráli samozřejmě pořádající Roweři, dále Karabina, plzeňská Modrá kotva a z bývalého Příboje to byl Žanek, Koráb (Trosečníci) a Franta Cízler. Prostě muzikantsky se to sešlo moc dobře.
Pro soutěživé kamarádky a kamarádky byly připraveny soutěže o krásné ceny a to hod tenisákem na cíl, hod sekerou a noži a střelba z pistole a pušky.
Počasí bylo přejícné, pršelo jen v noci, přes den bylo krásně. Poděkování za uspořádání dobrého potlachu a za pozvání kamarádů a kamarádek patří šerifovi Rambajsovi a osadníkům Jordánovi, Pupovi, Mazelovi, Dušanovi, Fazolovi, Merlinovi, Bohúšovi, Milošovi, Pavlovi, Bocmanovi a četnému členu Ivanovi.

Více ti toho z potlachu ukáží následující fotografie, které nafotila kamarádka Plamienka.

T.O.ROWERS

Krásné ceny pro vítěze soutěží...

Nový totem...

Páteční hraná..

A v sobotu přicházejí další kamarádi a kamarádky...

Soutěže...

Oheň zapalovali: Jirka Cancák, Ampér, Džovas a Jurášek.

I rozdávání camrátek je potřeba zdokumentovat..:)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
12144162
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Miro Karela
Potěší srdce starého trampa shlédnout jak důstojně oslavila úctyhodná osada Rowers své výročí. V prostředí pro tramping vhodné, při plápolání táboráku kde se slova Vlajky nesou k oblakům. Tam kde trampové pějí trampské písně trampům a ti oceňují jejich zpěv hromovým UMÍ. Tam kde se účastníci potlachu nazývají kamarádky a kamarádi. Jsem přesvědčen, že zakladatelé této staré osady Jordán-senior, Čert a další se spokojeně usmívají tam někde za tou duhou. A že Max, Anýzek a Petec všemu tomu čistému, pravému a věčnému radostně přikyvují. Věřím a přeji trampské osadě Rowers aby až budou oslavovat své 100-leté výročí to dokázali stejně dobře a důstojně jako v roce 2018.
KAMI