37. výroční oheň T.O. SKALÁCI

SudmašinaLetos jsme na náš výroční oheň měli nachystané vše s předstihem, ale i tak jsme na osadu přijeli již ve čtvrtek. Já přijel s kufrem plným sněhu. Děti měli hroznou radost, že jim strejda Jack přivezl sníh v létě. Měl jsem připravenou bednu, do které jsme sníh dali a nechali si vychladit pracovní soudek piva. Navíc nám sníh posloužil jako lednička na potraviny a ohnivou vodu. Byl jsem překvapený, že nám vydržel až do neděle. Ještě jsem přivezl latě a začal stavět přístřešky, na víkend se totiž čekala velká voda. Odpoledne přijel Sokol, Miloš, Australák a Sendy. Začali jsme vycpáváním hranice a k večeru již nebylo co dělat. To se za námi ještě přijel podívat Luboš a večer, během něhož se na několik hodin rozpršelo, jsme tak trávili v šesti lidech. Během toho všeho jsme se taky vrhli do vaření osadního guláše, který jsem měl ve své režii a poprvé jsme vyzkoušeli sudmašinu (fotka vpravo), která se opravdu osvědčila a gulášek byl o dvě hodiny dříve, než kdyby se dělal klasicky na ohni. V pátek jako první přijel krajský šerif Artur se svou rodinou ze Svobodné stezky Tábor. Po něm přijeli kamarádi od Šolc Boys a další a další. Večer se začínalo v hospodě ve Staré škole. Skaláci a Šolc Boys se střídali ve hraní a s nimi ostatní kamarádi, tančilo se od prvních tónů až do dvou ráno. Od kamaráda Hada jsem dostal dárek z jeho pouti po Austrálii, kde mi sehnal klobouk z 1. světový. Za to má u mě veliké díky.

Páteční merenda ve Staré škole

Sobota se rozjížděla pozvolna. Ráno nás tu bylo do dvaceti lidí, ale na soutěže bych hádal už kolem šedesáti. I děti si zasoutěžili a měli možnost změřit síly. Pro ně bylo připraveno pět cen. Soutěžilo se jako obvykle: Šipky, Hvězdice, Střelba, Luk, ženská soutěž Kachničky a soutěž párová - to byla klasika a to Vajíčka. Víceboj vyhrál Sendy a za ním byl Karel a Radek. Kachničky vyhrála Ivča, dál Maruška a Jana ze Svobodné stezky. Dětskou soutěž vyhrál Luky a za ním Ondra, Róza, Jaroušek a Jozefínka. Vajíčka letos měli slabší skořápku a nelítaly jako minule, přes celý lom. Vyhrál Číča s Janou, oba z Modrého kaňonu, za nimi po rozhozu umístili takřka domácí Kačka s Ondrou a třetí byl Hardy s Dlouhánem ze Šolc Boys.

Ceny

Soutěž Kačenky

Lukostřelba

Vajíčka

Po soutěžích se hrálo a zpívalo na všech frontách, jak na tlachovišti, tak i u srubu. Zapálení ohně bylo v 19 hodin.
Za camrátka již tradičně sloužily Edmonsonovy jízdenky. Letos s příplatkem na rychlík:). Bylo milé, jak mě kamarádi začali vyhledávat, protože jsem měl červenou čepici a žádali o lístek. Celkem bylo naštípáno 140 kamarádů a kamarádek a šerif dal zvláštní cenu kamarádovi Vasilovi za jeho 100% účast. Začal k nám jezdit kolem roku 2010 a nikdy nechyběl na našem ohni. O večerní zábavu se postaral Kloboučník s Hajným Bobem a Hajnej pak hrál na svůj flašinet pro tuposluchý. I přes nepřízně počasí nám v sobotu nespadla kapka vody.
Velice se mi letošní oheň líbil a kamarádům také. Třeba slova Artura mě potěšili "Jediné co mě mrzí, že jsme sem nejezdili už dřív." Děkuji za velikou účast, která byla převážně z jihu Čech a ze západu.

Odpolední hraní...

Cena pro Vasila za 100% účast

Ivča přebírá cenu za vítězství v Kačenkách

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
15318116
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
tssova
užasné camrátko