Písnička na víkend: OSLAVKA (F.T. Prim)

Včera na mě Tony vybafnul, že bych taky mohl vybrat nějakou tu písničku na víkend a tak jsem si řekl, že teda taky zkusím něco vybrat. Když jsem se tak podíval na předchozí díly tohoto písničkového seriálu, tak mě zaujalo, že zatím převládají staré dobré a osvědčené fláky. Proto jsem si řekl, že to tentokrát zkusím z opačného konce a vyberu písničku, která je zbrusu nová a ještě si tím "přihřeju svoji polívčičku". Teda ne že by ta písnička byla moje, já na nic hrát neumím, zpívám sice nahlas ale o to víc falešně a poetické texty taky psát neumím. Přesto ale ta písnička tak trochu moje je. Povím vám její příběh, to bylo tak ....

Už dlouhé roky se znám s kapelou F.T. Prim, občas spolu jedeme na vandr, sem tam na potlach, někdy na pivo a tak podobně. Před časem jsme se s Agim bavili o nápadech na nové písničky a tak jsem prohodil cosi o tom, že by se mi moc líbilo, kdyby spáchali nějakou tu písničku o Oslavce. Né že by o Oslavce žádné písničky nebyly ale není jich zase tolik, přičemž v některých je Oslavka jen nepřímo zmíněná. Písničky které jsou vysloveně jen o ní pak lze bez problému spočítat na prstech jedné ruky. Agi na to jen cosi zabrblal a pak se nic nedělo. Průběžně jsme se o tom ještě párkrát bavili ale vždycky to šlo tak nějak do vytracena.

Časem jsem na to pak nějak úplně zapomněl. Jednoho dne mi pak Agi psal, jestli jim nafotím koncert, kde budou slavit výročí kapely a křtít novou desku Woodcraft. Tak jsem mu samozřejmě sdělil, že není co řešit a že rozhodně dorazím. Když pak v půlce koncertu Agi zavolal do narvaného sálu jestli jsem tam, že má pro mě tu Oslavku, tak jsem čuměl jak puk a když pak spustili tuhle krásnou tesknou píseň, tak se přiznám, že jsem se málem rozbrečel. Musím uznat, že se jim opravdu povedla a navíc je pro mě nezapomenutelná v tom, že to byl asi nejkrásnější "dárek", jakej jsem kdy dostal.

Ještě jednou posílám veliký díky, na tohle fakt nikdy nezapomenu.

Michal Kupsa (Kapsa) - T.O. Mňouci (Brno)

No a tady je ta písnička:

Na zmíněné CD Woodcraft se však už Oslavka nevešla, protože studiová verze ještě nebyla v té době úplně hotová. Také verze, kterou si zde můžete přehrát ještě není úplně definitivní. Finální studiovou verzi najdete až na úplně novém CD Střípky příběhů, které F.T. Prim pokřtil před pár týdny na koncertě k 25. výročí kapely. Pokud se o kapele, nebo o novém CD chcete dozvědět víc, můžete kouknout i na jejich webovky:

Webové stránky kapely F.T. Prim

Já si tu Oslavku zabroukám ještě jednou s vámi a ještě dnes tam pro sichr jedu na vandr. :o)

Michal Kupsa (Kapsa) - T.O. Mňouci (Brno) + Sa-Jó (Brno)

Žaky a Štyrla - momentka z koncertuŽaky a Štyrla - momentka z koncertu

Kapelník F.T. Primu - Aleš Bojanovský - AgiKapelník F.T. Primu - Aleš Bojanovský - Agi

F.T. Prim křtí CD WoodcraftF.T. Prim křtí CD Woodcraft

Agi (úplně vpravo) na potlachu Sa-JóAgi (úplně vpravo) na potlachu Sa-Jó

Předchozí Písničky na víkend:

ZÁŘÍ (Miki Ryvola)

PSÍ ŽIVOT (Paběrky)

KARABINA (T.E. Band)

BLÁZNŮM PÁR (Falešná karta)

HEJNO VRAN (Wabi Ryvola, zpívá Miki Ryvola)

OSADO, NASHLEDANOU (Jiří Vašíček)

BAREVNÝ STÍNY (Hoboes)

HOBO (Hoboes)

ZÁTOKA (Greenhorns)

PRVNÍ ZIMNÍ SNÍH (Marien - Magison)

ZŮSTAŇ (Béďa Šedifka)

MERLIN SONG (Volné sdružení pana Brabence)

JENOFÉFA (Kapitán Kid)

PROKLETÁ VŮNĚ HOR (Wabi Ryvola)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
129597
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.