Vychází 2. díl zpěvníku Wabiho Ryvoly POSELSTVÍ

Na vědomost všemu lidu trampskému a muzikantskému se dává, že se po čtyřech letech narodil druhý díl zpěvníku Wabiho Ryvoly - Poselství II.
Porod byl těžký a zdlouhavý, leč úspěšný.

Porodní váhy a míry:
hmotnost: 0,812 kg
velikost: 444 stran
barva pleti: zelená

Kniha navazuje na předchozí díl a přináší písně, které Wabi, ať už sám nebo jako spoluautor napsal v letech 1975 – 1994. Z tohoto období je zde publikována převážná většina písní, celkem 150. K 118 z nich se mi podařilo dohledat nahrávky a další materiály, a na jejich základě zpracovat notové zápisy.
Podobně jako v prvním díle i zde naleznete všeobecně známé a oblíbené hity – Loudavý návraty, Zvláštní znamení woodcraft či Letokruhy, písně méně známé, ale i takové, které většina trampů a muzikantů nikdy neslyšela, například Až mi dojdou noty na hvízdání, Zimní hospoda, Modrý stín či Trampský výlet. V 70. – 90. letech Wabi píše nejenom o trampech a vzdálených obzorech. V jeho písních se odráží také starosti a radosti normálního člověka v běžném životě, ale i celková nálada společnosti v tehdejší době. Na některých Wabiho písních se podílí i jeho muzikantští kamarádi. S Pepou Fouskem píše mj. Blues opuštěného muže nebo Zpověď před posledním ránem. Spoluautorem písní Pěšáci, Kytary do nahaŽivota bído, přece mám tě rád, je Fredy Schubert. Svoji autorskou stopu otiskli i další muzikanti – Kapitán Kid, Tony Linhart, Josef Blažejovský nebo Jan Vyčítal.
Kniha je doplněna fotografiemi z Wabiho života a kresbami jeho kamaráda Milana Hůrky – Vendiho. Ve zpěvníku se také dočtete, jak a proč vznikly některé písně, kde se vzal rytmus Tempo di beguine nebo co utvářelo Wabiho a Mikiho náhled na svět a z čeho čerpali pro svoji tvorbu.
Při práci na knize mi pomáhala řada korektorů a „odborných poradců“, jmenovitě Vojta Fröhlich, Sava Klimeš – Slim, Ludmila Böhmová – Leny, Fredy Schubert a Miki Ryvola.
Grafické zalomení si vzala na starost Hanka Šrámková - Štěhně a redaktorem vydání je Michael Antony - Tony.
Doufám, že druhý díl potěší nejen všechny „ryvolofily“, ale i širší trampskou a hudební veřejnost. Přeji majitelům zpěvníku, aby nad jeho stránkami strávili spousty hezkých chvil!
Petr Růžička – Růža

Objednání zpěvníku:

V případě zájmu stačí napsat na redakční mail: trampsky-magazin@centrum.cz nebo využít náš e - obchůdek, který najdeš ZDE!

Zpěvník ti bude poslán doporučeně, a to hned jak si ho kolem 10. června přebereme z tiskárny.
Cena zpěvníku je 330 Kč + poštovné.
Oproti předchozímu prvnímu dílu jde o navýšení o 60 Kč, a to proto, že druhý díl má ještě o 130 stran víc a najdeš v něm i barevné fotografie.

Vydal Avalon jako svoji 111. publikaci.

První díl zpěvníku POSELSTVÍ - který obsahuje na svých 314 stranách celkem 123 Wabiho písní z let 1957 - 1974, je samozřejmě stále k dostání (bylo by divné, kdy byl k dispozici jen nový díl) a to v našem obchůdku, nebo na výše uvedeném mailu.
Dohromady mají oba díly 758 stran, s 273 Wabiho písněmi…

A několik ukázek ze zpěvníku (pro zvětšení klikni na fotografii)

Oba díly Wabiho zpěvníku pohromadě...

Seznam všech, kteří pomáhali s výrobou zpěvníku je opravdu dlouhý..

14 stran je ve zpěvníku věnovaných vzpomínkám Wabiho kamarádů a kamarádek...

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
14151916
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tatranka
Dík všem,kdo se o zpěvník zasloužili.Chvíli to trvalo, ale trpělivost přináší růže-a už je to taky. Počkat se jistě vyplatilo. Já si kvůli tomu zpěvníku koupím novou kytaru.
Grill
Ahoj, dal by se objednat 1. a 2. díl dohromady? Pokud ještě je. Díky za T.O. Jiskra
Tony Avalon
Ahoj Grille.
Samozřejmě, že dá - a je to uvedeno na konci článku.
Bob Roll
Blahopřeji a děkuji celé partě kamarádů, kteří dokázali dotáhnout do zdárného konce takový kus práce.
Děkuji a ahoj
Bob
T.O. Údolí ticha