Šedifky a Přeletky: ZE STARÝCH ZPĚVNÍKŮ

Příští rok bude českému trampingu 100 let a po celou tu dobu zněly a zní u ohňů, na slezinách i na koncertních prknech „které znamenají svět“ trampské písničky.
Připomínkou tohoto výročí je CD s názvem „Šedifky a Přeletky – ZE STARÝCH ZPĚVNÍKŮ“, na jehož nahrávání se kromě Bédi Šedifky a blovického Přeletu MS podílel Miki Ryvola (který zároveň nakreslil i titulní stranu bookletu CD), známý plzeňský multiinstrumentalista Přemek Haas a mnoho dalších hostů.
Už jenom tento krátký soupis jmen je zárukou, že nejedná o nějaké rychlokvašné album typu „Na trampském potlachu č. 15“, ale že písničky byly vybrány a nahrány s citem a s úctou.
CD totiž obsahuje staré trampské písně, známější i takřka zapomenuté, z období mezi oběma světovými válkami, např. od autorů Eduarda Ingriše, Jarky Mottla, Gézy Včeličky, B. Nikodéma, J. Voldána...
Jde o písničky Soumrak, Slib mi, že nebudeš plakat, Můj hochu, Hoj trampové, piráti, Maminko, mámo, Jeden z nás je šerif, Snad se má loď jednou vrátí, Houpy hou, Sonny Boy a další.
Je jich dohromady šestnáct.
No a v těchto dnech je CD již nahrané, na cestě do lisovny.
Jeho křest proběhne v pátek 8. prosince od 20:00 v sále Moving Station v Plzni (železniční zastávka Plzeň Jižní předměstí) a všichni příznivci trampské písně jsou srdečně zváni.

Pro zájemce o CD ZE STARÝCH ZPĚVNÍKŮ

Album bude v prodeji od druhé poloviny listopadu, ale již teď si ho můžeš objednat (bude ti doporučeně posláno hned jak bude hotové a tím se vyhneš plným předvánočním poštám…)

Cena CD je 199 Kč (plus pouze poštovné doporučeně, žádné další poplatky navíc)
Objednat si ho můžeš přes náš e-obchůdek a to ZDE
Nebo si napiš přímo na náš mail: trampsky-magazin@centrum.cz

Miki Ryvola při náročném nahrávání písně "Jeden z nás je šerif"

V nahrávacím studiu: Přemek Haas, Béďa Šedifka, Přelet MS...

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
79181414
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Aki
To to uteklo,
nedávno bylo teprve 90 výročí...
Na cédéčko se moc těším,ale mohlo vyjít rovnou dvoudílně a na tom druhém zase současné písničky.