Písnička na víkend: ZBRANĚ (Pátej perón - Roman Pokorný)

Do tohoto dílu Písničky na víkend jsem pro vás připravil opravdovou lahůdku v podobě písničky Zbraně, kterou jsem zaznamenal na minulém potlachu Rosické osady T.O. Roza. Právě na tomto potlachu se každoročně pravidelně schází skvělí muzikanti (nejen) z jižní Moravy, takže se zde dají občas zaslechnout nejen známé a osvědčené songy, ale občas i nějaká ta perlička. Takovou perličkou jsou právě Zbraně, protože jde o hezkou a přitom mimo Oslavku prakticky zcela neznámou písničku.

Potlach T.O. RozaPotlach T.O. Roza - právě tady se schází naprosto suprová trampská muzika.

Písničku Zbraně mi skvěle zahráli kamarádi z volného hudebního uskupení Pátej perón, což je sestava trampů z několika trampských osad a které spojuje právě vztah k hudbě a trampingu. Pátej perón má taky silný vztah k Oslavce, Chvojnici, Jihlavce a dalším známým trampským místům v této oblasti. Písnička Zbraně pak patří k jejich oblíbeným songům a jsou jedni z mála, kteří ji hrají – i když ji samozřejmě občas hrají i ostatní kamarádi, třeba taky Chlup z naší T.O. Mňouci.

Další zajímavostí této písničky je, že autorem hudby i textu je Adam, vlastním jménem Roman Pokorný, kterého mnozí jistě znají jako jednoho z našich nejlepších současných jazzových hudebníků. Pro mnohé tak možná bude překvapením, že i on má trampské kořeny. Více si o něm můžete přečíst třeba v zatím posledním, IV. dílu Trampských hudebních vykopávek, kde je s Adamem i rozhovor a je tam představena i další jeho polozapomenutá, ale hezká trampská písnička.

Nebudu to už natahovat, písničku si můžete pustit zde:

Za pozornost pak stojí i skvělá kapela a současně také trampská osada Roza, na jejímž potlachu jsem písničku Zbraně nahrál. O nich ale třeba zase až někdy příště ....

Kapsa, T.O. Mňouci + Sa-Jó.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
712968
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.