Písnička na víkend: VLÁČEK (Sir & Jordán)

Pro dnešní písničku na víkend tu máme vyslovenou lahůdku – písničku Vláček od dua trampských bardů Sira & Jordána a to i s vlastním a vtipným videoklipem. Písnička je ještě ke všemu úplně nová a navíc komplet vlastním dílem obou zmíněných trampů. Sir je členem Tišnovské osady STON - Spojené trampské osady Norland. Jordán je členem Brněnské osady T.O. Rowers. Oba nejsou žádní nováčci a mají za sebou řadu trampských písní i natočených desek – k nejzajímavějším patří Sirovy desky Písně znovu nalezené a Písně skoro zapomenuté (obě parádní desky si můžete zdarma stáhnout v článku, kde se dozvíte více i o jejich vzniku na Trampském magazínu zde: Hudební vzpomínka na Sosníka). Od Jordána třeba zase mnozí znají desku Na půl cesty, nebo nádhernou desku celé jeho osady Rowers s názvem Čtyřicet.

Nová trampská písnička VláčekNová trampská písnička Vláček - vlaky, vandry, kytary a trampové, to prostě patří k sobě.

Pro objasnění vzniku písničky a klipu jsem narychlo udělal krátký rozhovor se Sirem:

Ahoj Sire, super trampská písnička, tu neznám, copak je to za song?

Ahoj Kapso, písničku, kterou Jordán nazval Vláček, znát ani nemůžeš. Je to naše vlastní, úplně nová skladba. Já složil hudbu a Jordán ji otextoval.

Úplně nová písnička? Že zase chystáš nějaký překvapení?

Jo, písnička je z našeho připravovaného CD, kterým si děláme takovou malou radost k našim společným šedesátinám, neboť jsme s Jordánem stejného ročníku narození. Když jsem s Jordánem před deseti lety dělal jeho CD k padesátinám, které nazval V půli cesty, nepočítali jsme, že bychom v tom někdy pokračovali. Ale před dvěma roky jsme si řekli, že to, co nestihneme teď, relativně zdraví a s jasnou hlavou, nemusíme už stihnout vůbec. Zkrátka v našich letech se už dlouhodobé plány nespřádají. Na rozdíl od předchozího CD je tohle album jen z našich vlastních písní, které dosud nikde nezazněly. K CD jsme pozvali spoustu kamarádů - kromě Jordánovýho hlasu a mé kytary nám s tím pomohli Pedro z brněnské Karabiny, Slimák, Zuzka - Jana Radová, Marta z Rowers, Jura Stejskal a další.

Nová trampská písnička Vláček autorského dua Sir & Jordán:

Tak to zní fakt parádně, už se nemůžu dočkat. A jak vzniknul ten klip?

Námět na klip k písni Vláček jsem nosil nějakou dobu v hlavě, především ten gag s přejetou kytarou právě opěvovaným vláčkem. No a protože jednou za rok, na Slavnostech Pernštejnského panství jezdí mezi Brnem a Nedvědicí parní lokomotiva, domluvili jsme se na ten inkriminovaný den s Jordánem a natočili pár šotů, ze kterých jsem pak sestříhal ten klip.

Moc díky za rozhovor i za parádní písničku a těším se na tu desku, ahoj!

Kapsa, T.O. Mňouci & Sa-Jó.

Všech 112 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
20223513
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.