Písnička na víkend: VELIKEJ DEN (Radek Michal - Bůček a Kamelot)

Bůček

Tohle krásně ponuré, pozdně listopadové počasí, přímo nabádá k poslechu nějaké dobře mířené a laděné Písničky na víkend. V těchto dnech je to právě 20 let, kdy nečekaně odešel zpívat, hrát a divočit k nebeským branám Bůček. Kovaný brňák, živelný hráč a kamarád, polovina srdce starého, dobrého Kamelotu. Spolu s Romanem Horkým začal psát historii kapely v roce 1982 a zůstal jí věrný až do své smrti v roce 1995. Následně pak odstartovala další životní etapa Kamelotu, i když mnozí příznivci kapely nevěřili, že bez Bůčka to ještě půjde. Ač to tenkrát vypadalo nepředstavitelně, kapela to ustála a hraje dodnes. I když už v odlišném složení jak muzikantů, tak repertoáru a okruhu fanoušků.
My si ale dneska dáme jednu vzpomínkovou, kterou Bůček s Kamelotem nazpíval v létě roku 1994 na rapotickém nádraží, kteréžto je východiskem mnoha vandrů po Oslavce.
Píseň Velikej den napsal Roman Horký a je z alba Duhová cesta z roku 1994.

Bůček

Roman a Bůček

Legendární sestava Kamelotu na konci 80-tých let – zleva Kelly, Roman, Bůček, Věra, Pupa

Všech 84 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
221514204
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.