Písnička na víkend: SMITH - WESSON STORY (Wabi Ryvola, T.E. Band)

Píseň Smith - Wesson story napsal Wabi Ryvola v roce 1978 a věnoval ji svému kamarádovi, spoluosadníkovi ze Zlatého klíče a pistolníkovi Jiřímu Havránkovi - Pademu (viz foto vpravo a dole pod článkem). Nebyla to první Wabiho písnička pro Padeho. Již pár let předtím, přesněji v roce 1973, napsal píseň o mnoho známější a tou byla Made in Pade.
Ve videoklipu, který vytvořil Jiří Krbeček - Krbi, nezpívá píseň Smith - Wesson story Wabi Ryvola, ale brněnský T.E. Band.
Požádal jsem proto Slima z T.E. Bandu, aby mi o tom napsal něco víc:

Písnička byla nahraná v roce 1997 ve studiu Jalovec v Babicích nad Svitavou pro vydavatelství F.T.Records a je na CD Poselství Wabiho Ryvoly.
Tu desku jsme vymysleli u Pedra Šnévajse na dvorku, když jsme třískali do kytar Wabárny, který se tehdá dostaly do povědomí lidí jenom maloučko a moc se u ohňů nehrály.
Petr Pedro Šnévajs: zpěv, sólo kytara
Vašek Rainiš: vokál, doprovodná kytara
Sava Slim Klimeš: vokál, dopr. kytara
Jiří Žavón Alina: vokál, rytmika
Kamil Mazálek: vokál, kontrabas
(Slim)

Přeji hezký poslech a těm co jedou ven i hezký vandr. Vypadá to, že nebude třeba vysušeně padat vedrem u vyschlých studánek…

Wabi Ryvola na festivalu Slunovrat v roce 1980.
Foto: Jirka Hampl

Partička karet na Fort Hazardu, Pade sedí uprostřed...

Pistolník Pade společně se svojí ženou Tošnou...
Fotka převzata z kroniky T.O. Zlatý klíč.

Všech 76 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1420151214
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.