Písnička na víkend: RIVER BLACK (Wabi Ryvola)

Písničku River Black napsal Wabi Ryvola kousek od soutoku dvou romantických řek Jižních Čech - Černé (Švarcava) a Malše. Kdo zde ještě nebyl na vandru a neodnesl si v kapse jeden modrý „malvín“ nalezený na dně Malše, tak o hodně přišel a měl by to co nejdříve napravit.
V jen pár dní starém Krbiho klipu, doprovází Wabiho písničku historické záběry z jiného krásného místa - bohužel dnes již zatopeného - a to ze Svatojánských Proudů v roce 1912, které doplňují fragmenty z amatérského filmu Rok na osadě, natočeném v třicátých letech. Zajímavos - je zde v záběru zachycena i chata Eduarda Ingriše.

Tony

Wabi Ryvola
Foto: Martin Patočka - Had

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
121372015
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Kajk
Ahoj Tony,doufám,že mojí připomínku nebudeš brát jako"porušení subordonance".;-)Netýká se Wabiho písně,ale výrazu,který jsi použil.Jižani používají(co si tak chabě pamatuji padesát let) pro ten krásný "kamínek" název ŠVARCAVÍN ,podle toho,kde se narodil.Ten termín,který jsi použil,spíš ukazuje na nějaký novotvar připomínající určitý plod.:-(.Pár těch modrásků jsem si teď přivezl z víkendu.:-)Kajk.