Písnička na víkend: BAREVNÝ STÍNY (Hoboes)

Sotva pár dní starý a hlavně výborně udělaný Krbiho videoklip jedné z nejkrásnějších podzimních trampských písní - BAREVNÝ STÍNY od Wabiho Ryvoly v dobové nahrávce Hoboes. Písnička má stejnou melodii jako jiná Wabiho píseň, možná i pro někoho známější - PROKLATÁ FORDKA. Proč tomu tak je, vysvětlil Wabi v dopisu Ringovi ze dne 18.1. 1994: "V tý době jsem měl (jsme měli - Hoboes) natočit desku v českobudějovickém rozhlase, ale komunistovi se nelíbilo, že fordka a tak dále... A tak, aby bylo vůbec něco natočenýho, jsem souhlasil, že udělám jiný text - a vidíš, docela se poved..."

Než podzim přes štíty hor přinese sníh a barevný stíny

než přijde říjnovej spleen pomalej déšť a začátek zimy...

Hoboes v roce 1971
Fotografie je přebrána z kroniky T.O. Zlatý klíč

Hoboes: Marcela Koťátková, Jindřich Pitra - Pedro, Jarka Vrbová, Wabi Ryvola, Miki Ryvola

Předchozí Písničky na víkend:

ZÁŘÍ (Miki Ryvola)

PSÍ ŽIVOT (Paběrky)

KARABINA (T.E. Band)

BLÁZNŮM PÁR (Falešná karta)

HEJNO VRAN (Wabi Ryvola, zpívá Miki Ryvola)

OSADO, NASHLEDANOU (Jiří Vašíček)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
163927
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Aki
Tento klip mě velmi potěšil,je velmi poetický a hezky výtvarně zpracovaný,přesně vystihuje tu atmosféru. A snad se tím písnička dostane více do povědomí kamarádů,většina lidí zná jenom Fordku a když to slyší takhle,tak se diví.
Ringo
Krásnej klip.Od chvíle,kdy jsem tuhle písničku slyšel,tak jsem viděl její děj před sebou.Toulám se podzimními Roverkami a najednou se přede mnou objeví tulák možná trochu podobný Wabimu a odpíská ten začátek a pak se ozvou odněkud ze skal ty nádherný syrový kytary a zpěv.Dosud se tak nestalo a tak ta písnička zástala vždycky na nás.A asi tomu bude tak i letos.