PEGIN 2014

Pegin, vlastním jménem Zdeněk Pergl, je symbolem pro vzpomínku na kamarády, kteří odešli na dlouhý vandr bez návratu. Měl motorku Pegas, podle které vznikla jeho přezdívka. Byl to opravdový kamarád veselé povahy. Na jeho chatě u mostu pod Ketkovákem bylo vždy nejveseleji, protože byl výborný kytarista, zpěvák i bavič. Pocházel ze skupiny trampů ze Zastávky u Rosic, která jezdila právě do kouzelného údolí pod hrad Levnov (Ketkovák) k Oslavce a Chvojnici. Setkával se tam s kamarády z Rosic, Zbýšova, Oslavan, ale také z Brna i Třebíče. Pegina proto znalo mnoho kamarádů, kteří tímto údolím prošli. Někteří z nich si zde postavili své chaty. 7. ledna l973 Pegin zemřel v nedožitých 40 letech po krátké a těžké nemoci. Byla to velká ztráta pro ketkovácké středisko trempingu, pro rodinu i mnoho kamarádů. Kamarád Pipin proto navrhl na jeho památku každoroční setkávání trampů první sobotu v lednu. Účast na této vzpomínce je stále za každého počasí vysoká.
(Palec)

O první lednové sobotě se konal již 41.ročník vzpomínkového pietního setkání trampů – Pegin. Akce, konající se v údolí řeky Oslavky , je vzpomínkou na kamarády, kteří tu už s námi nejsou.

Ketkovák zcela v mlze

Letošní ročník, po mnoha sněhových, loňským ledovým, byl tentokrát mlhavý a pěkně blátivý. Přesto ani počasí neodradilo více než 300 nadšenců, kteří se sešli pod skalním masivem Ketkováku.

Hraní u ohně

Pro mnohé šlo o první letošní setkání, proto nebyla nouze o předávané novoročenky, vzájemná přání všeho dobrého a samozřejmě hojných přípitků.Po zapálení ohně následovala Vlajka v podání zbýšovských Roverů – i letos podpořených kamarády muzikanty. Po pár vzpomínkových slovech přednesených Romanem Horkým a po chvíli tiché vzpomínky přišel příval písní všem tak známých. Hlavními tahouny byli borci z T.O.Roza a brněnského Příboje.

Zahájení zbýšovskými Rovery

Zleva Koráb (Trosečníci), Žanek Němeček a František Cízler (Příboj), Martin "Drobek" Švejda (T.O. Roza), Roman Horký (Kamelot)

Neúnavný Vlastík (T.O. Roza)

Většina přítomných poté vplula do pohostinného tepla blízkých restauračních zařízení, což mělo za následek hospody doslova praskající ve švech. Starší klika tábořila u Mohelských v Ketkovicích, ta mladší potom v Dělňáku v Zastávce u Brna. Tam se sešel opravdu výkvět místních i přespolních muzikantů, kterým to společně ladilo a bylo to prudce poslouchatelné. Všechny jmenovat by bylo na dlouho a určitě bych na některé zapomněla, tak snad jen domovská T.O.Roza, Vraťa Blažek z Falešné karty a v neposlední řadě nadšení žáci a kamarádi kytarového kouzelníka Žanka Němečka.

Hraní v Dělňáku v Zastávce

Žanek Němeček a jeho žáci

Nadějný trémista Zdeněk Švestka (T.O. Samota) a legendární Žanek Němeček

Linda

Další fotografie najdeš v těchto albech:

Jana (T.O. 60. míle) - fotky ZDE

Linda - fotky ZDE

Milka - fotky ZDE

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
18151917
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Toulavej
Pegin 2016
http://audopo.cz/20160109.htm
Tony Avalon
Ahoj Toulavej. Článek z Pegina 2016 bude na Trampském magazínu za dva dny - v úterý. Zrovna před chvilkou se to domluvilo.
Jarda
Ahoj na kdy vychází Pegin na 2.1.2016 nedo o týden později?dík
Karas
Ahoj, jen tak pro sichr, letos vychází Pegin na sobotu 3. ledna, že? Díky za info.
Tony Avalon
Ano - vychází.