GALERIE TRAMPSKÝCH NOVOROČENEK 2015

Ahoj kamarádky a kamarádi.
V přiložené galerii trampských novoročenek 2015 jich najdeš 262 (poslaných k dnešnímu dni - další budou do galerie přidávány, tak jak budou přicházet) a jde o inspirující a krásnou sbírku, která dokazuje, že tvořivost, nápady a šikovnost jsou mezi trampy stále pevně zakotveny…
Všechny vystavené novoročenky byly poslány na adresu a mail trampského časopisu Puchejře a Trampského magazínu.cz a všem těm, kteří si vzpomněli, moc děkujeme a nejen jim přejeme hodně štěstí, pohody, přátel, vandrů a hlavně zdraví po celý tento rok.
Celou galerii NAJDEŠ ZDE

V článku je jen několik ukázek (to proto, že úprava a editování novoročenek zde na TM, by zabralo celý den a možná ještě víc. Na Rajčeti - kam vede výše uvedený odkaz, jsou novoročenky zpracované během chvilky...) Tolik na vysvětlenou.

Celou galerii NAJDEŠ ZDE

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1208122
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Jack
Nataša má pravdu.Mnoho lidí,který znám a oni se setkali s Tonym z Avalonu říkaj že dotyčný dělá vše jen pro reklamu a pak má ze všeho jen prachy.Trampem duší nikdy nebyl a asi nebude.Dělí si trampy do třech skupin: 1.použitelné pro kšeft,2.použitelné pro vlastní popularitu,3.nepoužitelné které ani nepozdravý.Jsem rád že jsem ho osobně nikdy nepotkal.Teď se ho pochopitelně zastane pár kumpánu který jsou s ním spolčeni.
Čárlí
"o jaké PF přesně jde" - o žádné, píšu "kdyby" ...

"Jinak mě vůbec nenapadlo, že by vůbec mohlo někoho napadnout, že si ty PF tímto přivlastňuji, víš?" - hm, tak to bude ono :-)

Tady je asi každýmu jasný, jak to +- je. Ale když Máňa z Horní Dolní prohlíží fotky svýho vnoučka, a teď jí to při klikání po Rajčeti ukáže[*] jeden z těch obrázků, a on se jí zalíbí, a pošle ho kamarádce Mařce z Dolní Horní, jak ta se má dovtípit, že ten tonyavalon, co tam je podepsanej, není autor (že třeba nevystavuje pfka, co dělal lidem na kšeft)? Jo, může si vyhledat ten profil, doklikat se ke galerii pfek a přečíst si její popis, že ... Nebo si může myslet, co jí nejspíš napadne jako první, aniž by cokoliv zjišťovala dál.

[*] např. stačí jen vlézt na titulku a už tam roluje pruh "dnešní nejoblíbenější" ...

Na druhou stranu je otázka, co záleží, co si o autorství Mařka s Máňou myslí - stejně neznaj ani Tonyho, ani trempíře, co to spáchali. Ale to podle mýho nejni důvod (resp. omluva) dělat to tak, aby je to mohlo mást.

Koukni třeba tady:
http://tonyavalon.rajce.idnes.cz/TRAMPSKE_NOVOROCENKY_2015/#Vlada.jpg

- majzni se palicí po hlavě, vymaž všechny znalosti okolo a řekni, na otázku "to je dobrý, kdo to dělal", nesvádělo by tě to odpovědět si tím, co čteš v pravým dolním rohu?
Tony
V pohodě Čárlí - o jaké PF přesně jde, ať ho tam nemusím dlouho hledat, já ho z alba smažu - to není problém. To je prostě věc názoru, věř mi, že se naopak opravdu ozvalo docela dost kamarádů s tím, jestli bude zase album novoročenek. A když už bylo hotové - tak že posílají PF, aby se mohlo dodatečně do alba přidat. To se týče toho vodotisku, ten tam mám automaticky nastavený na všechny alba - prostě mě nenapadlo, že by to mohlo někomu vadit. A z nějakého důvodu se vodotisk neobjevuje pouze u těch fotek, které se do alba dávají dodatečně - ale za to nemůžu:). Jinak mě vůbec nenapadlo, že by vůbec mohlo někoho napadnout, že si ty PF tímto přivlastňuji, víš? Už jen z toho důvodu, že na rajčeti je takovýchle alb několik desítek, které si tam taky dávají další kamarádi a jiní se zase na ty alba rádi koukají.. Ta Galerie je opravdu způsob poděkování, ne přivlastnění:)
Čárlí
Přes všechny spratky ze strany jedné a blbce ze strany druhé, nemyslíš Tony, že by bylo fér odpovědět na úvodní otázku? - "Dělám to takhle už pět let" jaksi nevysvětluje, proč to děláš zrovna takhle ... Když to nemusí bejt na obrázkách tady, proč na Rajčeti jo?

Abych pravdu řekl, také by se mi nelíbilo, kdyby sis na mé dílo bez domluvy plácl vlastní reklamu, která vypadá jak podpis (netrénované oko nezaznamená, že tam není typické ©) - že jsem se měl podívat kamsi do historie, zjistit, že to děláš, a v tom případě to neposílat ani tobě, ani nikomu, od koho by se ti to mohlo dostat, snad nemůže nikdo myslet vážně.

To není nic proti kamarádi-kamarádům nebo znevažování práce se skenováním a zveřejněním, to je čistě o respektu k autorovi - jednak protože poskytl dílo v nějaké podobě a zásah do něj jej kazí (signatura leckde zasahuje do textu, překrývá jiný zajímavý detail, je větší než podpis autora nebo dokonce je to jediný text na obrázku), a jednak protože on dílo stvořil, bez toho by nebylo co zveřejňovat ... Jsem příznivcem copyleftových licencí, sám jsem tuny materiálů rozdal a do hafa projektů přispěl, ale požadavky nezastírat autorství a respektovat vůli autora jsou v drtivé většině naprostým základem. (Jako příklad můžu uvést OpenStreetMap, která před pár lety dokonce zahodila nezanedbatelnou část dat, jen protože nebylo možné získat souhlasy původních autorů s novými podmínkami.)

Mám to tedy zakódované jako poměrně silný morální standard na kterém panuje všeobecná shoda, a přijde mi divné, že by se národ trempský musel vymezovat vůči běžné populaci zrovna v tomto, že k tomu just bude přistupovat jinak.
Tony
Dnes byly do galerie doplněny poslední novoročenky, které přišly v minulých dnech (a dokonce ještě dnes) a tím se galerie uzavírá - přece jenom, je už skoro půlka ledna. Poděkování patří všem (což jsou všichni, jejich PF zde jsou), kteří nám své novoročenky poslali nebo předali a díky tomu mohla vzniknout tato galerie - celkem je v ní 311 novoročenek.
Tony
Ahoj Mamute - děkuju za zastání, ale smazal. Ne kvůli nějaké ješitnosti (když jsem pod tímto článkem nechal ten - pro mne stále dost nepochopitelný - příspěvek od Nataši), tak o nějakou ješitnost u mne nejde:). Šlo o to, že ten příspěvek byl lživý a zcela záměrně - ne, že se jeho autor mýlil. Na psaní lží diskuze pod články na TM opravdu nejsou...
Mamut Praha
No nechtěl jsem,ale musím reagovat na ty plky od paní Natašy.Tak tedy,Vážená - máte pravdu,Mamuti sice kdysi vyhynuly ale dnes někteří lidičky po nich maj své přezdívky,co kdysi dostaly od svých kamarádů.Já kupříkladu jí hrdě nosím přes třicet let a nestydím se za ní.No a ty vaše plky o tom že "nejhorsi je zrazka s blbcem".vypovídají že jste jaksi nepochopila zcela její vyznění,tak tedy jen pro vás - ten moudrý člověk byl pam Werich a nechtěl bych vás potkat někdy někde v lese,jste zlá a šíříte blbou náladu a to nemá s tranpinkem nic společného - jo a nevěřim,že by se Tony snížil mazat někomu něčí odpověď i kdyby byla sebevíc proti němu - prostě proto že je tramp tělem a duší a to vím co o něm říkám - Nazdar,bazar a AHOJ Mamut Praha
Nataša
Precitala som si Vase komentare a budiz. Nebudeme hodnotit, cloeka, kazdy ho pozna inak.
Kedze Mamuty davno vyhynuli, nemozu mat prehlad o sucastnosti a uz vobec nie o spravani. Spytala som sa, preco si dava Tony Avalon vodotlac na fotky, ktore nie su jeho a odpoved Mamuta - "nejhorsi je zrazka s blbcem". To svedci mnohe o jeho spravani...
Ako tu uviedol jeden pan, ktoreho ste okamzite zmazali (ze by trafil kliniec po hlavicke?), zrejme takisto Tonyho pozna. A nema o nom slusnu mienku. To ale neznamena, ze ho hned zmazete. Aj to je predsa nazor.
Ja osobne nie som na ziadnej socialnej sieti a ani nemusim byt. Spravidla ten kto tam je, podlieha syndromu samonasierania a cely svet je na neho zly. Moje decka tam su a vidim, ako sa niekedy spravaju. A co je horsie, prenasaju to aj do lesa. Nemohlo to byt tak? Nepohadai sa ti dvaja na facebooku alebo twiteri alebo co este funguje-tusim na googli je tiez nieco take...?
Tiez mam na rajce.net fotky a tiez mam na nich vodotlac. Ale iba na tych, co som nafotila sama. Vidi sa mi vrcholne neeticke dat si vodotlac na cudziu fotku, cudzi vytvor. Keby ste to dali ako podmienku pre tych, co Vam poslu fotku, bolo by to ine. Ale dat si podpis na cudzie, to je akoby ste robili nejaku vystavu a pod kazdy exponat sa podpise zriadovatel...!
Mamut Praha
Ahoj Kamarádi,
co dodat k této jakoby diskuzi - kdo zná Tonyho,tohle neřeší a jsou mezi námi i tyto lidi,jako je paní Nataša - bohužel,ale je to tak... Jak kdysi řekl jeden moudrý člověk,nejhorší je srážka s blbcem a přece mi nechcete namluvit,že tyto lidé sami neznáte ze svého okolí - prostě si jich nevšímejte a život bude zas krásný,to mi věřte.A na závěr bych chtěl vzkázap paní Nataše - heč já mam taky na rajčeti PéeFka a taky v nich mam svůj znak... Mamut Praha ;-D;-D;-D
Tony
Galerie je doplněná o novoročenky, které došly dnes. Aby v tom byl přehled (hlavně pro ty z vás, kteří si album již prohlíželi), tak jsou seřazeny na konci alba a to za fotkou s nápisem DOPLNĚNO 2. LEDNA. Snad je to takhle přehledné:). Děkuju za přiložená polínka do společného ohně:)
Uke Milan
právě jsem se chystal napsat něco "paní Nataše", ale Waki to vyjádřil za mě. Líp bych to nevyjádřil.
Sir - Orli
Waki
Vážená paní Natašo, ani nepíši jen Natašo, protože z Vašeho mailu necítím potřebu Vám ani tykat, takto trampové mezi sebou přece nekomunikují. Je jedno, zda si Tonyho z Avalonu s někým pletete nebo ne, ale myslím, že na trampském webu slova jako hajz a spratek nemají co dělat a myslím, že je to velmi smutný komentář k dosti časově náročné a pečlivé každoroční Tonyho práci, který PF musí často přeskenovávat a třídit, ne každý je posílá elektronicky. Tato pf posílají kamarádi na adresu Avalonu s přáním všeho dobrého pro kamarády, pokud se mezi ně necítíte vřazena, tak prostě tyto stránky nenavštěvujte, je spousta jiných jistě pro vás atraktivnějších webů.
Waki z Avalonu
kubrt samorost
Natašo,
Velmi mě mrzí tvá vzpomínka na Tonyho,ale buhví,jak to tenkrát bylo.Já ho znám jako supr borca a Kamaráda,kterému jde o dobrou věc.Jeho činnost je příkladně záslužná v mnoha směrech.
Pokud jde o ta PF,je to výborný nápad.
Tony,díky za vše.
Kubrt Samorost
Tony
Ahoj Natašo.
Jseš si jistá, že si mě s někým nepleteš? Možná dokonce vím o koho jde:)Tedy o člověka, který to - co níže popisuješ - opravdu dělá a vím, že se na něho pár kluků opravdu chystá... S tebou jsem se nikdy nesetkal.
Mimochodem - všechny PF - která jsou v té galerii, tak jsem je od kamarádů a kamarádek dostal, nikde jsem je bez dovolení nestáhnul. Dělám to takhle už pět let a docela často poslouchám, nebo čtu dotaz (na konci roku) - jestli zase bude galerie trampských PF - z toho usuzuju, že se to jiným pro změnu líbí...
Měj se hezky a přeji ti klidný rok...
Nataša
Pravom silnejsieho? Nie nahodou pravom arogancie? Ja mam tiez albumy to na rajce a nemam to tam! Ako je to mozne?
Jednoducho - da sa to v nastaveniach odfajknut alebo neodfajknut.
S Tonym som sa raz stretla na jednej akcii a mozem povedat, ze to je hajzel a aarogantny spratek! Kto s nim nezdiela jeho (akoykolvek) nazor, hoci aj notne posahany, je u neho v nemilosti. Robi si co chce a neda nikomu cas nie na rozmyslenie, ale ani na obranu! Okamzite ho odpisuje a robi potom na neho poza chrbat reci. Pytala sam sa viacerych ludi, ktori maju v tomto albume PFky - 4 z piatich nemaju ani sajnu kto Tony Avalon je a nespominaju si, ze by mu poskytli zvolenie na stiahnutie svojich PFiek! A ten zvysny 1 clovek z piatich si nespomina, ze by mu dal zvolenie k jeho vlastnej vodotlaci na svoju fotku!
On nie je ani autorom fotografie, ani autorom kolaze ci spracovania: Nie je nic! Je len piratom, ktory si bez ich zvolenia stiahol ich vlastne fotografie a pod svojim menom ich distribuuje.
Ale ako som sa uz z viacerych uzt dozvedela, uz sa nad nim zmraka. Vykoledoval si dobru nakladacku a chalani uz cakaju len na to, kedy budu na nejakej akcii v jeho blizkosti...
:o)
Právem silnějšího - dává je tam automaticky aplikace galerie rajce.net :oD
Nataša
Chcela by som vedieť, akým právom si Tony Avalon dáva vodotlač na fotky PF-iek ? To predsa nie sú jeho fotky! Ani jedna nie je jeho výtvor! Som vrcholne pohoršená a rozhorčená!