Brněnský hudební podzim aneb fotoohlédnutí za OŘEŠÍNSKÝM LÉTOBRANÍM a HUDBOU Z TRAMPIRIA

Zvadlo na Ořešínské LétobráníJednou ze dvou výrazných akcí na přelomu léta do podzimu bylo Létobraní, konané v brněnském Ořešíně 8.září 2017. V přírodním areálu údolí Rakovce to bylo příjemné setkání brněnských trampských kapel a jednoho zahraničního hosta.
Ale popořadě – úvod večera obstarali hudebníci z T.O.Rowers. Zahráli svoje známé a oblíbené songy, zavzpomínali na Rolfa, na Ervína a všechny uhranuli Hvězdným práškem.
A to už do údolí padala tma, když nastoupilo Sdružení pana Brabence. Ti se svým klasickým brněnským repertoárem rozezpívali, podobně jako Roweři, celé publikum.
Následně byl čas přivítat bratislavského hosta – Pekaringo. Přiznám se bez mučení, že patřím mezi Ty, kteří mají moc rádi slovenštinu, a od této veselé kapely tak kráásně zní… Zpívali až na výjimky slovensky svoje songy a samozřejmě nezapomněli i na nějakou tu ryvolovku.
Závěr večera obstarala zkušená formace Bounty, která představila jak svůj repertoár, tak zabrousila do klasiky trampské písně.

Startér večer – T.O.Rowers

K Rowerům se připojuje kamarád Fazola a dává s nimi jednu píseň

Brabenci v celé své kráse

Pekaringo, oslabené o Ringa ( zaměněného za Pinga) a obohacené o beglajtistu Vláda

Pedro

Kali

Závěrečná kapely Bounty

Zvadlo na Hudbu z Trampiria – došlo ovšem k několika programovým změnám, které rozhodně večeru nikterak neublížilyDruhou z podzimních hudebních akcí byl druhý ročník znovuobnovené Hudby z Trampiria. Akce konaná na brněnské Sýpce 20.října 2017, právem přitáhla spousty zájemců, takže sál byl opravdu velmi plný.
Na pořadu byl kromě spousty skvělé muziky také – a to hlavně – křest jednoho pozoruhodného hudebního nosiče. Zmiňované CD nese název „V očích stáda koní“ a maskotem večera tedy byl logicky kůň. I když neživý, tak o to více plyšový, klidný a se vším smířený.
Autory a rodiči hudebního miminka jsou dva tatínci – Sir (Miloš Sysel) a Jordán (Jiří Vobora). Ti už mají na svědomí jeden kvalitní společný autorský počin a tak po 10-ti letech znovu zapojili kamarády muzikanty a vzniklo tohle dílo.
Večer odstartoval T.E.Band ve své silné sestavě a hned od začátku navodili zpěvnou atmosféru.
Následovala brněnské Karabina, které to hrálo jako zamlada.
A poté se již začalo formovat hudební těleso pro tento večer stvořené – CD - band. Slyšeli jsme několik ukázek z nového CD. Opravdu je tento počin naprosto ojedinělou kličkovanou napříč hudebními žánry. To by člověk opravdu nevěřil, co všechno se dá skloubit a jak krásně to ve výsledku bude ladit.
Samotného křtu se ujal, namísto televizními povinnostmi zaneprázdněného Žalmana, Jarda Samson Lenk a myslím, že miminko do velkého světa poslal zkušeně.

Onen kůň

T.E.Band

Nestárnoucí brněnská Karabina

Black and White – Čiča a Fargo

Miloš Sysel - Sir

Na CD uslyšíte i Janu Radovou – Zuzku

Zuzka a Sir

Připojila se i Marta Přichystalová z T.O.Rowers

Tuba na trampském koncertě? Ale proč ne, ve valčíku zní naprosto báječně!

Šarmantní pán Jordán přináší občerstvení pro překvapeného pána Slima

… které za bedlivého dohledu i ihned zkonzumoval

Celý CD band, kapela tohoto večera

A to je již na řadě samotný křest, křtí Samson

Nezbytný rozhovor s koněm, který si jen odfrkl a spokojeně zaržál

Samson se připojil několika svými osvědčenými songy a vtipnými obraty

Tak tohle je ten poklad! Pro zájemce k doptání a následnému zakoupení na jordan.vobora@seznam.cz nebo v prodeji bude 8.11.2017 v brněnském Semilassu na Volání větru.

A na závěr článku záznam vystoupení Pekaringa na Ořešínském Létobraní. Autorem videa je White Sally

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
171331618
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Mila
Bylo mi na obou akcich fajn a dekuji za clanek, zavzpominala jsem s laskou. Mila